'Babam para peşinde olsaydı...'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, vefat eden babası Necmettin Erbakan'ın para, makam ve mevki peşinde olmadığını söyledi.Erbakan, "Babam para peşinde, maddi menfaat peşinde olsaydı, sahip olduğu üstün özelliklerle elindeki büyük

'Babam para peşinde olsaydı...'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, vefat eden babası Necmettin Erbakan'ın para, makam ve mevki peşinde olmadığını söyledi.

Erbakan, "Babam para peşinde, maddi menfaat peşinde olsaydı, sahip olduğu üstün özelliklerle elindeki büyük fırsatlarla Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı zengin adamlarından biri olabilirdi" dedi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde SP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen 'Necmettin Erbakan'ı Anma' toplantısı Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya Necmettin Erbakan'ın oğlu ve SP Genel Başkan Başdanışmanı olan Fatih Erbakan, SP'li Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ile çok sayıda kişi katıldı.

 

ÖMÜR BOYU CUMHURBAŞKANI DA OLURDU

Partililerin "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla konuşma yapacağı kürsüye giden Fatih Erbakan babası Necmettin Erbakan'ın para, menfaat ve mevki peşinde olmadığını söyledi. Fatih Erbakan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Babam para peşinde, maddi menfaat peşinde olsaydı, sahip olduğu üstün özelliklerle elindeki büyük fırsatlarla Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı zengin adamlarından bir tanesi olabilirdi. Eğer makam, mevki, koltuk peşinde, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı peşinde olsaydı, bugün örneklerini gördüğümüz kimseler gibi Allah muhafaza davasından ve değerlerinden tavizler vererek ömür boyu başbakan ve ömür boyu cumhurbaşkanı da olurdu. Fakat şöhreti ve dünyalık menfaati değil ecri ve sevabı tercih etti. Bütün hayatı boyunca hepimiz şahitlik ederiz ki 'Bir elime güneşi diğer elime ayı da koysanız davamdan dönmem' demişti. Bölünmeden, parçalanmadan, birbirlerine kenetlenmiş bir şekilde kardeşlik içerisinde onun müjdelediği fetihleri bizler gerçekleştireceğiz. Onun müjdelediği fetihleri onun arkasından bizler gerçekleştireceğiz. Bütün bir camia olarak birlik içinde mücadelemizi yapacağız."

 

MİLLİ GÖRÜŞ OLMADAN MİLLİ OTOMOBİL OLMAZ

Milli görüş olmadan milli otomobil ve ağır sanayinin olmayacağını söyleyen Fatih Erbakan, "Yerli otomobil yapacağız diye yola çıktılar, sonunda anlaşıldı ki İtalya'da üretimi sona eren bantları getirip onların otomobilini üretecekleri anlaşıldı. Bu hocaya, ödev kapağının üstündeki ismini değiştirip kendi ismini yazan, kendi ödeviymiş gibi veren tembel öğrenciye benziyorlar. Milli görüş olmadan milli otomobil, ağır sanayi olmaz. Önce çıkarttığın gömleği giyeceksin sonra milli otomobil yapacaksın. Avrupa Birliği Bakanlığı kurmuş, bütün dertleri Avrupa'ya girmek. Fransa'daki gavur gavurluğu yapınca Ermeni Soykırım tasarısını çıkartınca bu sefer birden bire gulu gulu dansına, tamtam dansına başlıyorlar" dedi.

 

HANİ YÜZDE BİRE DÜŞMÜŞTÜ?

Son günlerde sürekli olarak SP'den bahsedildiğini ifade eden Fatih Erbakan, milli görüşle yatılıp milli görüşle kalkındığını söyledi. Fatih Erbakan şöyle konuştu: "Son olaylar ise bir haftadan bu yana Saadet Partisinden bahsediliyor. Merhum hocanın dediği gibi 'Sizi gidiler sizi.' Suçüstü yakalandınız. Bize artistlik yapıyorsunuz ama korkudan dudaklarınız uçukladı. Ne diye milli görüşle yatıp kalkıyorsunuz. Hani yüzde 1'e düşmüştü, hani milli görüş bitmişti, hani milli görüşten bir şey olmazdı. Bunları söylüyorsunuz ama merhum liderimizin dediği gibi fanilanız görünüyor. Yüzde 1'e düştüyse bu Milli Görüşten bir şey olmayacaksa ne diye bir haftadan bu yana milli görüşle yatıp kalkıyorsunuz. Saadet Partisi'nin oy oranının çok düşük olduğu söyleniyor ama bir haftadır manşetlerde milli görüşten ve Erbakan'dan bahsediliyor."

Babası için "Erbakan'ı gömmek yetmez, üzerine beton dökmek lazım" diyenler olduğunu söyleyen Fatih Erbakan, "Erbakan'ın üzerine kurşun da dökseniz bitiremezsiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından SP ilçe teşkilatı tarafından Fatih Erbakan'a plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler