Baba Sarkozy'den Erdoğan'a...!

Başbakan Erdoğan, "Sarkozy, Cezayir katliamını babasına sorsun" demişti... Peki baba Sarkozy kimdir? Başbakan Erdoğan dün yaptığı konuşmada Sarkozy'ye seslenmiş ve "Cezayir katliamından haberin yoksa gitsin babası Paul Sarkozy'ye sorsun" demişti.Baba Sark

Baba Sarkozy'den Erdoğan'a...!

Başbakan Erdoğan, "Sarkozy, Cezayir katliamını babasına sorsun" demişti... Peki baba Sarkozy kimdir? Başbakan Erdoğan dün yaptığı konuşmada Sarkozy'ye seslenmiş ve "Cezayir katliamından haberin yoksa gitsin babası Paul Sarkozy'ye sorsun" demişti.

Baba Sarkozy'den Başbakan'a yanıt gecikmedi: İddiaları gülünç

İddiaları gülünç
O dönemle ilgili bütün gerçekleri belgeleriyle birlikte kitabında anlattığını söyleyen Pal Sarkozy "Lejyonda sadece 4 ay kaldım. 'Tant de vie' kitabımı alın, orada tüm belgeler var" dedi. Pal Sarkozy, Erdoğan'ın iddialarını da 'gülünç olarak niteledi.

Erdoğan dedesini de hatırlatmıştı
Erdoğan ayrıca Sarkozy'ye, Osmanlı döneminde Selanik'de yaşayan dedesini de hatırlatmıştı. Peki Erdoğan'ın bahsettiği, Peki Paul Sarkozy kim? Fransızların Cezayir'de işlediği suçlarda rolü neydi?

Baba Sarkozy kimdir?
Baba Sarkozy, Macar kökenli. 1928 yılında aristokrat kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

1940'lı yılların başında Fransız lejyonlarına katılan baba Sarkozy, eğitim için Cezayir'e gönderildi. Fransa sömürgeciliğine karşı Cezayirliler tarafından başlatılan isyanın ilk yıllarında, yani en kanlı döneminde de Cezayir'de Fransız askeri olarak görevliydi.

"Dedesine Osmanlı kucak açtı"
Başbakan Erdoğan bugünkü konuşmasında Sarkozy'ye sadece babasını değil Selanik kökenli dedesini de hatırlattı. Çünkü Sarkozy'nin Yahudi kökenli dedesi Osmanlı döneminde Selanik'de yaşıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset