Ayvazoğlu Mecliste konuştu

Ayvazoğlu"Hala bu milletin sağduyusunu, bilgisini, görgüsünü, öngörüsünü küçümsüyor, AK Parti’ye duydukları güveni cehaletle eşitliyorsunuz"

Ayvazoğlu Mecliste konuştu

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu TBMM'de açıklamalarda bulundu.

Ayvazoğlu şöyle konuştu;

Günlerdir burada maruz kaldığımız alt segment ifadelerin, gelişime kapalı parti müfredatlarının muhaliflik yetisinde yarattığı harabiyetin, ve üstüne üstlük devletin sağladığı tüm imkanlarından faydalanıp, imkansızlıklar üzerine kurgulanmış pervasız bir üslubun vekil kimliği üzerinde ne kadar eğreti ve yakışıksız olduğuna şahitlik ettik. 
Aidiyetleri ve mutlak doğrular arasında bir türlü oluşturamadıkları kesişim kümesinden mütevellit, muhakeme kabiliyetlerindeki yetersizliği, kaba saba tavırlarla örtme telaşlarını izledik.
Klasik muhalefet burada ard arda söz alıp konuşurken içimiz bayıldı, bu engin bilgi deryasına ve izahı olmayan iletişim becerisine ne şekilde ulaşabildiler, çıfıt çarşısına çevirdikleri bu aziz kürsüdeki elit skalayı kendi tarihsel süreçlerinde hangi döneme oturtabildiler diye merak ettik. 

Kusura bakmayın ama, eskici dükkanlarının yeniden görücüye çıkmış hayaletleri gibisiniz. 

Daha fazla toplumsal adalet, daha çok özgürlük, daha fazla eşitlik talebini hem bireysel hem de toplumsal düzeyde savunan ve hayata geçiren AK Parti’nin,  sömürdüğünüz bu argümanları tüketişine öfkelisiniz. Siz aslında sizin gibi düşünmeyen, sizin gibi yaşamayan ve hep hükmetmeyi ve had bildirmeyi hak gördüğünüz insanlarla eşitlenmeyi hazmedemiyorsunuz. 

Hala bu milletin sağduyusunu, bilgisini, görgüsünü, öngörüsünü küçümsüyor, AK Parti’ye duydukları güveni cehaletle eşitliyorsunuz. Yoksa meclis kürsüsünden yaptığınız bu basit, bu yoz, siyaset literatüründen uzak, demokratik ve katılımcı değerlerle örtüşmeyen replikler başka şekilde nasıl izah edilebilir? Bu halk bu dilden anlar demek istiyorsunuz. İşte bu yüzden ne sosyal demokrat olabildiniz, ne milliyetçi, ne ulusalcı, ne laik, ne antifaşist, ne de anti kominist. 

Ruh haliniz karmakarışık olabilir ama kusura bakmayın bu meclis, bilinç altınıza işlenmiş galiz bir küfrün genel başkan düzeyinde vücut bulmasını, grup başkan vekili düzeyinde kerih bir lügatı, vekil düzeyinde son derece rahatsızlık veren beden dilinizi, sahip olamadığınız elinizi kolunuzu, oturma şeklinizi haketmiyor. Belki bu çatı altında ağzından kadın hakları başlığını düşürmediği halde tüm bunlara kayıtsız kalmayı seçerek kendi kimlik sorgulamasında sınıfta kalan vekiller olabilir ama bir destur, bir edep ya hu! 
Azıcık demokrasi, azıcık saygı sizin için çok mu zor?

Geçmişinizde tüm şeytani düşlerinize kılıf yaptığınız kamusal alanlarınız, süper güç saydığınız bir temsiliyetin karşısında eğilip bükülerek iliklenen ceketin düğmeleri kadar değersiz, anlayın artık! Siz kendinizi bu ülkenin en bilgili, en ulu, en mühim ve en üstün siyasi ırkı olarak görebilirsiniz ama üzgünüm gerçekler bambaşka. Çünkü bu millet sizi çok acı hatıralarla hatırlıyor. Çünkü geçmişiniz karanlık, zulüm ve acı dolu.

Çıkmış helalleşmeden bahsediyorsunuz.
 Siz önce Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partide siyaset yaparken 80 yıldır gıkınızı çıkarmadığınız emperyalist dayatmalar için, 
Burjuvazi severliği bağımsızlığa değişmiş gıcır gıcır sınıflarınız için, 
SOL anlayışı, meclis düzeninde hemen  sol tarafınızdakilerle  oturup kalkıp maskaraya çevirdiğiniz için, 
Partinizin içine nüfuz etmiş/edebilmiş her türlü musibet için, 
Tezkereye hayır diyerek havaya kaldırdığınız yumruğu kusursuz bir teslimiyetle aşağı indirdiğiniz için, 
Bağımsızlık refleksini yitirmiş bir ruh haliyle ölüsüne şehit, şehidine ölü diyenlerin kan kardeşliğini bu millete reva gören anlaşılmaz ve patolojik siyasi dehanız için, 
Başta size vatansever duygularla oy veren tertemiz seçmeninizden, sonra içinizde kalmışsa eğer, değerlerine bağlı kadrolarınızdan helallik isteyin.
Kendi tebanızda bu helallik iletişimine erişebilirseniz eğer, 20 yıldır artan bir ivmeyle bu aziz milletin evet mührüne mazhar olmuş Recep Tayyip Erdoğan’ı değil, istikrarlı bir biçimde üstüste yaşadığı yenilgilere rağmen hala toz konduramadığınız genel başkanınızı, yenilgileri bir yana mütemadiyen yaptığı gaflar ve kırdığı potlar için başarısızlık/beceriksizlik/yetersizlik üzerinden kritik edebilme cesaretine de ulaşabilirsiniz. 

Bunca hezimete rağmen hala sesinizi çıkaramadığınıza göre biat kültürünüzü aşamıyor ya da kimbilir, bilinçli ve kasıtlı bir şekilde kendisini itibarsızlaştırıyor olabilirsiniz ama, eğer dilerseniz bizler sizlere istişare mekanizmasını da, parti içi demokrasiyi de, siyasi murakabeyi de severek izah edecek kadrolarımızla yardımcı oluruz. Böylelikle hep birlikte yaşadığımız bu güzel ülkenin sanayide, savunmada, teknolojide, eğitimde, üretimde, yatırımda, hülasa bize ait olanla bize kazandırmayı hedefleyen tüm icraatlarında birlikte sevinebilir ve birlikte gururlanabiliriz. 
Yontma taş devrinden bugüne, değişmeyen kölecilik kültürü enstrümanı olan her türlü manüpülasyon döneminde, devletinizin yanında dimdik durmayı bunu partiler üstü görebilmeyi başarır, geçmişteki her türlü kara ajanda savaşıyla baş etmiş, hepsinin üstesinden gelmiş AK Parti’nin, ekonomik suikastlerin de üstesinden gelebilme kapasitesinin yanında durabilirseniz, bunu muhalefet literatürünüze onur nişanesi olarak not düşebilirsiniz. 
Yani siz, muhalefetin tek amacının karalamak, yok saymak, yalan söylemek, iftira atmak ya da çarpıtmak olmadığını, bu fraksiyonla değil bu vatana kendinize bile hayrınızın olamayacağını idrak edebilir, böylelikle bunalımlı yıllarınıza da bir son verebilirsiniz.

Temennimiz odur ki; bu ülkeye kaliteli ve klas bir muhalefet kültürünü getirerek iktidarımıza da ivme olabilirsiniz. Bunca yanlışınıza rağmen sizi hala tolere eden aziz milletimiz bunu fazlasıyla hakediyor.
Bu vesile ile 20. Bütçemizin hayırlara vesile olmasını diliyor gazi meclisimizi saygıyla selamlıyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset