Aykan'dan Hamzaçebi'ye eleştiri

Akif Hamzaçebi'yi belediye başkanlığı döneminde bürokrasiden tanıdığını ifade eden Aykan, "Daha sonra Parlamentoda beraber olduk. Şehrimiz ve ülkemizle ilgili müşterek siyasi sorumluluğumuz oldu. Sayın Hamzaçebi ilk dönemlerinde, olaylara kendi meslek tec

Aykan'dan Hamzaçebi'ye eleştiri

Akif Hamzaçebi'yi belediye başkanlığı döneminde bürokrasiden tanıdığını ifade eden Aykan, "Daha sonra Parlamentoda beraber olduk. Şehrimiz ve ülkemizle ilgili müşterek siyasi sorumluluğumuz oldu. Sayın Hamzaçebi ilk dönemlerinde, olaylara kendi meslek tecrübesi ile olabildiğince teknik bakmaya çalışan, konuşunca kendisini dinleten bir profil çiziyordu" dedi..

Son dönemlerinde Akif beyi tanıyamaz olduklarını ifade eden Aykan, "Siyasetin en asgari şartının başkalarına saygı duymak olması gerektiğine inanıyorum. Eleştiri ile aşağılamayı ayırmak için ben kültüründen biz kültürüne geçmek gerekir. Belki partisi kendisine böyle bir görev vermiştir, onu bilemiyorum. Ancak parti gayreti, korunması gereken bazı değerleri göz ardı etmeyi gerektirmemektedir. İktidar partisinin konuşması çalışması ile olur. O işiyle konuşur. Muhalefet ağzı ile konuşur. Meclis kürsüsüne çıkmak ölçü ise yarışmanız gereken kişi herhalde Sayın Kamer Genç olmalıdır" diye konuştu.

Aykan, açıklamasına şöyle devam etti:

"Biz ülkenin ve Trabzon'un her konusu ile ilgiliyiz Akif kardeşim. Fındıkta bu mesainin başında gelmektedir. Hükümetimizin fındık konusundaki gayreti geçmiş hükümetlerle kıyaslanamayacak seviyededir. Her insaf sahibi biliyor ki fındık konusunda uzun yılların ihmali konuyu kronik hale getirmiştir. Bunda sizin partinizin de payı vardır. Son zamanlarda madem ki bir profil değişikliği yaşıyorsunuz, şu İş Bankası, CHP, Doğan Grubu, Dışbank, Petrol Ofisi konularıyla da biraz daha ilgilenmenizi tavsiye ederim. Ne kadar da olsa siz her şeyi çok iyi bilirsiniz. Birde şu Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınanların sürekli partinizin bir milletvekilini, “Abi bizi de alıyorlar” diyerek aranması ve genel başkanınızın Ergenekoncuların gönüllü avukatlığını da araştırırsanız ve bizi de bilgilendirirseniz seviniriz. Kamuoyu da size minnettar kalır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset