Aykan'dan 'Ergenekon' yorumu

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, ''Ergenekon'' davası çözülmeden PKK olayı, faili meçhuller, Uğur Mumcu, Hrant Dink, Rahip Santoro, Zirve Yayınevi cinayeti, Eşref Bitlis Paşa olayı ve Bahattin Aydın Paşa olayının çözülemeyeceğini savunarak, ''Bu

Aykan'dan 'Ergenekon' yorumu

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, ''Ergenekon'' davası çözülmeden PKK olayı, faili meçhuller, Uğur Mumcu, Hrant Dink, Rahip Santoro, Zirve Yayınevi cinayeti, Eşref Bitlis Paşa olayı ve Bahattin Aydın Paşa olayının çözülemeyeceğini savunarak, ''Bu mesele bir parti meselesi değildir'' dedi.

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, ''Ergenekon'' davasından yargılananlardan bazılarını milletvekili adayı yapmayı düşündüklerini ilan ettiğini savundu.

''Ergenekon yapılanmasının PKK, JİTEM, faili meçhuller, Hizbullah, Kandil ve Öcalan'la bağlantılarını bütün dünya duydu, ancak CHP duymamış'' diyen Ayken, ''Son olarak Gölcük'te zulalarda çıkan belgelerle birilerinin ihtilal için gece gündüz, kan ter içinde çalıştığı, demokrasiyi, milli iradeyi, hukuku, siyasi partileri yok etmek için örgütlendiklerini net biçimde ortaya koyuyor. Ancak CHP'nin bu da umurunda değil. Duymuyor, görmüyor, yandaş medyası da duymuyor, görmezlikten geliyor. Öyle anlaşılıyor ki bir komplo ile Ergenekon avukatlığını devralan Sayın Kılıçdaroğlu ne yapacağını şaşırmış durumda. Geldiği günden beri öyle zikzaklar çizdi ki milletin kafası tamamen karıştı, CHP tabanı yakında 'kurtar bizi Baykal' diye haykırırsa kimse şaşmasın.''

Partisini yönetemeyen bir kadronun, ülkeyi yönetmeye talip olduğunu öne süren Aykan, ''Halkımız şunu çok net bir şekilde bilmelidir ki Ergenekon davası çözülmeden PKK olayı çözülemez, faili meçhuller çözülemez, Uğur Mumcu, Hrant Dink, Rahip Santoro, Zirve Yayınevi cinayeti, Eşref Bitlis Paşa olayı, Bahattin Aydın Paşa olayı çözülemez. Bu mesele bir parti meselesi değildir'' şeklinde konuştu.

Aykan, CHP'nin bir yandan 'dokunulmazlıklar kalksın' dediğini, diğer taraftan da Ergenekon sanıklarına dokunulmazlık zırhı giydirmeye çalıştığını ileri sürerek, ''Öyle anlaşılıyor ki bu işi kotarma görevi Encümen-i Daniş prensi Sayın Batum'a verilmiş gözüküyor. Sayın Batum'a dikkat çekmek istiyorum, birileri kendisini bazı görevler için CHP'ye monte etmiş durumda. CHP bu tavrı ile Haziran seçimlerini Türkiye'nin geleceğine değil, 'hukuk mu, demokrasi mi, Ergenekon mu' üçgenine sıkıştırıyor. 'Silivri'den mesaj alınmıştır' diyen Sayın Batum'a, 12 Haziran akşamı milletimiz de 'mesaj alınmış ve gereği yapılmıştır' diyecektir.''dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler