Aykan İçişleri bakanına sordu

Ak Parti (AKP) Trabzon milletvekili Asım Aykan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan yabancıların Türkiye ziyaretleri hakkında yazılı bilgi istedi. Aykan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına

Aykan İçişleri bakanına sordu

yolladığı yazılı dilekçede, yabancı şahıs ve heyetlerin 

Ak Parti (AKP) Trabzon milletvekili Asım Aykan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan yabancıların Türkiye ziyaretleri hakkında yazılı bilgi istedi.

Aykan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına yolladığı yazılı dilekçede, yabancı şahıs ve heyetlerin sık sık ülkemizi ziyaret ettiklerinin herkesin bilgisi dahilinde olduğunu belirterek, bu ziyaretlerin ilk bakışta Avrupa Birliğine üyelik sürecini yaşayan ülkemiz bakımından oldukça olumlu, önemli ve hatta faydalı katkılar sağlayacak şekilde değerlendirilebileceğini ancak, bu ziyaretlerin  genellikle Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine zaman zaman da Karadeniz bölgesine yapılmasının farklı durum ve değerlendirmelerle karşılandığının altını çizdi.

Aykan dilekçesinde, yapılan bazı ziyaretlerin karşılıklılık , karşılıklı menfaatlerin gözetilmesi, milli onur ve hassasiyetlere saygı çerçevesinde gerçekleşmemekte olduğuna ilişkin değerlendirmelerin kamuoyunda rahatsızlık oluşturduğunu ve bu rahatsızlığın giderilmesi için, içişleri bakanı Beşir Atalay'a şu soruları yönelterek yazılı cevap istedi.

Yabancı heyet ve kişilere, istedikleri her yer ve mekânı ziyaret etme imkânı tanınmakta mıdır?


Yabancı heyet ve kişilerin gerçekleştirdikleri ziyaretlere ilişkin belirlenmiş hukukî bir düzenleme bulunmakta mıdır?


Belirli bir hukuksal düzenleme bulunmuyor ise, herhangi bir mevzuat çalışması yapmayı düşünüyor musunuz?
 

Karşılılık ilkesi gereği, yapancıların yapmış olduğu ziyaretlerin benzerlerinin ülkemiz yetkililerince yabancı ülkelerde yapılmasına imkân tanınmakta mıdır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset