Aykan DTP Erozyona Uğradı

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, seçim sisteminin 'idarede istikrar, temsilde adalet' üzerine kurulduğunu ifade etti.22 Temmuzda milletimiz sağduyulu oylarıyla hem istikrarın devamını sağladığını, hem de parlamentoda temsil yüzdesini yüzde 85'lere taşıdı

Aykan DTP Erozyona Uğradı

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, seçim sisteminin 'idarede istikrar, temsilde adalet' üzerine kurulduğunu ifade etti.

22 Temmuzda milletimiz sağduyulu oylarıyla hem istikrarın devamını sağladığını, hem de parlamentoda temsil yüzdesini yüzde 85'lere taşıdığını kaydeden Aykan, şöyle devam etti:

''Mecliste grup oluşturan DTP, Güneydoğu'da taban erozyonuna uğramıştır. Tek bayrak, tek devlet, tek millet ve hizmetle yola çıkan AK Parti, bölge ile devletimiz arasında köprü olmuştur. 2009 mahalli seçimlerinde inşallah bu süreci pekiştireceğiz.''

Türk milletinin gözünün DTP'nin üzerinde olduğunu belirten Aykan, şunları kaydetti:

''Ya PKK ile aralarına duvar koyacaklar, ya da milletimizin vicdanında mahkum olacaklardır. Eli kanlı terörist başına ve on binlerin canına kıymış terör örgütüne açık ve net tavır koyana kadar bizlerden zeytin dalı beklemesinler.

Aksi halde şehitlerimizin ve fidan gibi evlatlarımızın hatırasına ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne saygısızlık etmiş oluruz. Herkesi ve her partiyi seçim meydanlarındaki sözlerini unutmamaya çağırıyorum. Ülkemiz, 23 yıldır dış kaynaklı bir komployu, evlatlarının temiz kanlarıyla bozmuştur.

Umarım demokrasinin kadife eldiveni içerisinden kan ve intikam arzusu çıkmaz. Çıkarsa cevaplarını alırlar. DTP Güneydoğu'da, AK Parti güneşi karşısında Ağustos güneşine tutulmuş tereyağı gibi erimeye mahkumdur. İmtihanları açık ve nettir. Çıksın açıklasınlar, 'teröre hayır, demokrasiye evet, PKK eli kanlı bir terör örgütüdür', o zaman konuşuruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler