Aydoğdu'dan haber61'e ziyaret

Trabzon Belediye Başkanlığına Demokrat Parti'den aday olan Süleyman Aydoğdu, haber61'i ziyaret ederek, Trabzon'un belediyecilik anlamında sorunlarını dile getirdi. Aydoğdu, “AK Parti'nin belediyeyi almasıyla hizmetin daha fazla geleceğini ifade ediyor. Bu

Aydoğdu'dan haber61'e ziyaret

Trabzon Belediye Başkanlığına Demokrat Parti'den aday olan Süleyman Aydoğdu, haber61'i
ziyaret ederek, Trabzon'un belediyecilik anlamında sorunlarını dile getirdi.

Aydoğdu, “AK Parti'nin belediyeyi almasıyla hizmetin daha fazla geleceğini ifade ediyor. Bu hükümet olma gücünü halkın üzerinde bir tehdit unsuru olarak göstermek demektir” dedi.

BİZ VE ÖTEKİLER ANLAYIŞI OLMAYACAK
Yerel seçimlere hazırlıklarını tam gaz sürdürdüklerini ifade eden DP Belediye Başkan adayı Süleyman Aydoğdu, mahalle ziyaretlerini sürdürdüklerini ve vatandaşla fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi. Aydoğdu, “Trabzon tarihi, kültürü, sporu, eğitimi bakımından önemli bir kent merkezidir. Ama tarihimize de yeterince sahip çıkamıyoruz. Bunları ön plana çıkaramıyoruz, spor alanlarımız çok az, bütün bunları halkımızla birlikte en güzelini yapacağız.
Kent konseyini oluşturarak Trabzon'u birlikte yönetmeye çalışacağız. Bizim belediyecilik anlayışımızda biz ve ötekiler olmayacak. Trabzon'un tamamı olacak her kesim olacak bize destek verenler ve vermeyenler diye bir ayrımımız olmayacak” dedi.

KALİTESİZ KÖMÜRLERLE ZEHİR SOLUYORUZ
Trabzon'da kalitesiz ve ucuz kömür satışının önlenmesi konusunda adım atılması gerektiğini söyleyen Aydoğdu, “Kalitesiz kömürler satılıyor ve bu kömürler zehir soluyoruz. Kömürde çok büyük bir rant var. Kömür tonu 750 dolar ondan sonra 250 dolara düşüyor arada 500 dolar gibi çok büyük bir fark var. Eskiden kaliteli kömür çok az kar koyularak satılırdı, hem odun hem de kömür verilebilir. Bunu halk yapılabilir, bu kömürden gelen para 3 kişinin cebine giriyor. Ve bizim cebimizden çıkıyor niye öyle olsun o zaman ucuz ve kaliteli kömürü alsın, hem ekonomik olsun hem vatandaşa alımda kolaylık sağlansın, hem de hava kirliliği ortadan kalksın” dedi.

DOĞALGAZ VE GALYAN PROJESİ NE OLDU?
Yarım kalan projeleri hatırlatan Aydoğdu, “2005 yılının sonunda doğalgaz gelecekti. Aradan 4 yıl geçmiş gelmedi. Bakın bu AKP iktidarının Trabzon'a yapmış olduğu çok fazla bir şey yok. Doğalgaz bize 4 yıl 5 yıl önce gelmeliydi, gelmedi. Bir Galyan Projesi var.
Bakın hiç kimse musluğu açıp oradan su içmiyor, hep damacana suları alınıyor, pahalı sular hem ekonomik değil, eğer bu Galyan Projesi'ne devlet gerekli yardımı yapsaydı su da gelirdi Trabzon'un 50 yılı kurtarılırdı. Hükümetin Galyan'a verdiği ödeneklerle beraber bu proje 20 yıl daha bitmez. Demek ki biz 20 yıl daha musluktan su içemeyeceğiz burada belediyede bir şeyler yapabilir. Maçka suyunu alıp arıttıktan sonra da daha sağlıklı daha temiz bir su verebilirdi. Zaman zaman sularımız kesiliyor 2 gün 3 gün gelmiyor. Bir yağmur yağdığı zaman sular kesiliyor bunu da belediye yapabilir” ifadelerini kullandı.

TRAFİK'TE CİDDİ SORUNLAR VAR

Trabzon'un en önemli sorunlarından birinin trafik olduğunu kaydeden Aydoğdu, “Trabzon'da karışık bir trafik var, bizim yine projelerimizde yine belirli kaynaklarla yapılabilecek çok geniş otopark alanlarımız var, bunları yaptığımız zaman zaten dar olan sokaklarda park eden araçlar da o yeni otoparklara koyarak Trabzon'un trafiği daha rahat bir trafik haline gelir. Trabzon'da yeni güzergahlar yapılabilir. Trafiği akıtan, serileştiren yeni güzergahlar yapılabilir” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'NİN BU PROPAGANDASI TRABZON HALKINA SAYGISIZLIKTIR
Trabzon Belediye Başkan adayı Süleyman Aydoğdu, AK Parti'nin belediyeyi alması dahilinde hizmetlerin daha fazla geleceği şeklinde propaganda yaptığını bunun Trabzon halkına en büyük saygısızlık olduğunu dile getirdi.

Bütün belediyelere eşit davranılmasının öneminden bahseden Süleyman Aydoğdu, “Belediyelerin gelirleri yasalarla belirlenmiştir. Yani bir AKP belediyesiyle bir DP belediyesinin iller bankasından aldığı ödenek aynıdır. Bir ara AK Parti'nin böyle bir propaganda yapması Trabzon halkına yapılmış en büyük saygısızlıktır. Yani hükümet olma gücünü halkın üzerinde bir tehdit unsuru olarak göstermek demektir.
Bakın bunu hiç yapmasınlar, hiç denemesinler nasıl 2004 de AKP hükümet olmalarına rağmen Trabzon'u kaybetmişlerse bugünde aynı şey olacaktır ve bugün iddia ediyorum aldığı oyların yarısını bile alamayacaktır. Çünkü bu anlayış bir defa geçer, iki defa geçer, Trabzon bunu üçüncüsünü yutmaz. Onlar kimin parasını kimden kıskanıyorlar. Benim verdiğim vergiyi buraya gönderecekler, bizim verdiğimiz vergileri buraya gönderecekler.
Trabzon bu ülkenin 81 tane ilinen bir tanesi değil mi, o halde biz bunu bal gibi alırız, almazsak da halka şikayet ederiz.

Halkı bu konuda organize ederiz, bilinçlendiririz ve hak ettiğimiz bu hizmetleri de biz bal gibi alırız. Ben yarın belediye başkanı olursam iktidarda da AK Parti, olursa ben başbakanın da yanına giderim çünkü benimde Başbakanım. Korkmasın onlar belediyenin dışında hükümetin yaptığı bir hizmete biz de sahip olmayız evet biz de deriz ki bu hizmetleri merkezi hükümet yapmıştır. Biz de onları alkışlarız. Bizim anlayışımız budur. Onun için bu konu AK Parti'ye asla bir prim vermez, bunu asla denemesinler 2004 den çok daha beter olacaklar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset