Aydın'dan Öcalan açıklaması

Devlet eski Bakanı Koray Aydın, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı olan Abdullah Öcalan'ın idam edilmeme olayıyla ilgili net konuştu.MHP Trabzon Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Koray Aydın, "Türkiye'de o sırada 56. hükümet vardı yani Ecevit'in azınlık

Aydın'dan Öcalan açıklaması

Devlet eski Bakanı Koray Aydın, bölücü terör örgütü PKK'nın elebaşı olan Abdullah Öcalan'ın idam edilmeme olayıyla ilgili net konuştu.

MHP Trabzon Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Koray Aydın, "Türkiye'de o sırada 56. hükümet vardı yani Ecevit'in azınlık hükümeti vardı. Haziran ayında Öcalan'ın yargılanma süreci başladı idam cezası aldı ve bu hukuki süreç yargıtayın bu kararı onamasıyla hukuk yolu kapanmış oldu.

Fakat burada bir ayrıntı var Türkiye'de 1997 yılında Erbakan'ın döneminde AİHM'ye başvuru hakkını veren o protokol bu hükümet tarafından imzalanmış ve kanunlaşmıştı. Liderler zirvesi yapılmıştı 15 Ocak'ta 2000 yılında.

Bu zirvede liderler 56. hükümet döneminde 11 nolu protokole atıfta bulunarak AİHM'ye Öcalan'ın başvuru hakkının bulunmasıyla ilgili bu hukuk olduğunun işlemesine imkan vereceğini ama idamın yerine getirileceğini ama baltalayıcı bir olay olduğunda

Bu Ekim ayında yapılan değişiklik neler oldu. Öcalan'ın idamdan kurtulması mümkün değildi bu bizim hükümetimiz zamanında oldu. TBMM'den ozaman meclisten idamın kaldırılması yönünde bir oylama yapıldı. Bu oylamada hemen hemen herkes kaldırılsın yönünde oy verdi.

AKP'nin bugünkü 50 küsür vekili de kaldırılsın dedi. MHP tamamı kaldırılmasın dedi. Bu protokol daha sonra meclisten geçti" ifadelerini kullandı.

Koray Aydın, "Önemli olay şu 16 Şubat'ta Öcalan Türkiye'ye teslim edildi. Başbakan Bülent Ecevit. O zaman azınlık hükümeti var. Birden bire Türkiye Öcalan'ı elinin içinde buldu. Bu kimsenin beklediği durum değildi. Sonra görüldü ki işin içinde Amerika var. Tüm operasyonların tamamı Amerika, Türk istihbaratıyla beraber çalışıyor. Rahmetli Ecevit'in bir sözü var 'bize niye teslim ettiler anlayamadım' Ama ozamanlar devlet sırrı hürriyetinde olduğu için kapalı olarak söyledi bunu tabiki açıkca değildi.

Türkiye'de bu artık devlet sırrı olmaktan çıkmıştır. Mehmet Eymür eski MİT'çidir. Onun bir kitabı var çok güzel anlatıyor aslında açıkca. Öcalan'ın Türkiye'ye Amerika tarafından idam edilmemek gerekçesiyle teslim edildiğini açık artık" diye konuştu.

Koray Aydın, genel başkanlığa aday olmasıyla ilgili olarak, "Partinin tüm süreçlerini kesintisiz şekilde yaşayan biriyim. Belki de az kalan biriyim. Aktif bir siyasetçiyim. Daha mükemmeli arayan bir yapıdayım beni tanıyan herkes bilir. MHP'de daha güzeli aramak için çalışmalarımızın olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset