Atçılık sektörü ilerliyor!

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugüne kadar atçılık sektörüne yaklaşık 150 milyon TL'lik bir yatırım yaptıklarını, dünyada yaşanan gelişmelerin aksine, Türkiye'deki atçılık sektörünün her geçen yıl daha iyi bir noktaya geldiğini söyledi.İzm

Atçılık sektörü ilerliyor!

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugüne kadar atçılık sektörüne yaklaşık 150 milyon TL'lik bir yatırım yaptıklarını, dünyada yaşanan gelişmelerin aksine, Türkiye'deki atçılık sektörünün her geçen yıl daha iyi bir noktaya geldiğini söyledi.

İzmir Şirinyer ve İstanbul Veliefendi hipodromlarının ardından Adana Yeşiloba Hipodromu da ışıklandırıldı. 10.5 milyon TL'lik bir yatırımla gece yarışlarına uygun hale getirilen hipodromun, başta kum ve çim pistinin yenilenmesi olmak üzere 3 ayrı proje için 10 milyon TL'lik bir yatırım daha yapılacağının altı çizildi. Açılışa katılan Bakan Ekere, kentte ilk gece yarışının startını da verdi. Türkiye Jokey Kulübü'nün (TJK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 7 ayrı koşudan oluşan programı takip eden Eker,

günün en önemli koşusu olarak gösterilen 'Pamukova Koşusu'nu (KV-8) da izledi. 22 Mayıs 2012 tarihine kadar Adana'daki yarışların, Ankara ile ortaklaşa gerçekleştirileceği bildirildi.

 

"81 KOŞUNUN 17'Sİ GECE YARIŞI OLARAK YAPILACAK"

Bir konuşma yapan Bakan Eker, Yeşiloba Hipodromu'nun, Türkiye'nin ilk hipodromlarından biri olduğunu hatırlatarak, kentin aynı zamanda yarış atı yetiştiriciliği ve at yarışları açısından da önemli bir merkez olarak öne çıktığını anlattı. Yeşiloba Hipodromu'nun geliştirilmesi ve daha modern bir görünüme kavuşturulması adına çalıştıklarını kaydeden Eker, tüm bunların yanında hipodromda gece yarışları yapılmasına imkan sağlayan bir sistem kurduklarının altını çizdi. Yaklaşık 10.5 milyon TL'lik bir kaynakla

hayata geçirilen aydınlatma çalışmaları ile birlikte 2012 yılı için planlanan 81 koşu programının 17'sinin gece yapılabileceğini belirten Eker, çalışmaların bununla sınırlı olmadığını, 3 ayrı projenin daha hayata geçirildiğine dikkat çekti.

 

"YEŞİLOBA HİPODROMUNA 20.5 MİLYON TL'LİK YATIRIM YAPACAĞIZ"

Hipodromun mevcut çim ve kum pistlerinin de yenileceğinin müjdesini veren Mehdi Eker, iki pistin arasının da yapılacak tünellerle tamamlanacağını, her 3 projenin toplam maliyetinin de yaklaşık 10 milyon TL olduğunu, böylelikle de hipodroma yapılan toplam yatırımın 20.5 milyon TL'ye ulaşacağını açıkladı. Dünyada yaşanan gelişmelerin aksine Türkiye'de atçılık sektörünün her geçen yıl, biraz daha iyi bir noktaya taşındığı yorumunda bulunan Bakan Eker, "Yeni hipodromlar, yeni merkezler açıyoruz. Mevcut

hipodromlarımızı yenilerken, Antalya'da yeni bir hipodrom inşa edeceğiz. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor. Kocaeli-Kartepe'deki merkez de inşallah bu yıl içerisinde faaliyete girecek" ifadelerini kullandı.

 

"SEKTÖRE BUGÜNE KADAR 150 MİLYON TL YATIRIMDA BULUNDUK"

Atçılık sektörüne bugüne kadar yaklaşık 150 milyon TL'lik bir yatırım yaptıklarını ifade eden Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kaynak, yeni hipodromların yapımı ve mevcut hipodromların yenilenip, geliştirilmesi noktasında kullanıldı. Tüm bu çalışmalar, Türkiye'nin gelecekte uluslararası düzeyde atçılık sporunun daha iyi bir seviyeye taşınması, dünya piyasalarına yetiştirilen yüksek kalitedeki atların sunulması, yine bu atların sektörümüze kazandırılmasına yönelik atılan adımlardır. Atçılık sektörünün ihtiyaç duyduğu ve uzun bir süredir hayata geçirilmesini beklediği bazı kanuni düzenlemeler yaptık. Kesinti oranları

düşürülürken, sektöre aktarılan kaynak arttırıldı. Tüm bunların yanında daha fazla imkan sunuldu. Böylelikle de yeni yatırımların da önü açılmış oldu."

Konuşmaların ardından günün en önemli koşusu olarak gösterilen 'Pamukova Koşusu'nun startını veren Eker, bir süre yarışları izledikten sonra hipodromdan ayrıldı. Bakan Eker, Şakirpaşa Havaalanı'ndan Ankara'ya hareket etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler