Atakan Aksoy: “Trabzon’da öncelikler belirlenemedi”

İyi Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atakan Aksoy çalışmalarını sürdürüyor.

Atakan Aksoy: “Trabzon’da öncelikler belirlenemedi”

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, Düzyurt Mahallesi’nde 18. Madde mağdurlarına hitap etti.

Aksoy, “Mühendislikte öncelik diye bir şey vardır. Trabzon’un önceliği ise Güney çevre yolu idi. Kanuni Bulvarı yerine Trabzon’u 2-3 kat daha büyütecek olan güney çevre yolu yapılmış olsaydı bu kadar mağduriyet olamayacaktı” dedi.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, seçim çalışmalarına Düzyurt ve 1 No’lu Bostancı Mahallerinde devam etti. Buralarda gerçekleşen kıraathane programları kapsamında vatandaşlarla buluşan Aksoy, projelerinden bahsetti ve vatandaşların sorularını cevaplandırdı. CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Mehmet Salih Akyüz’ün de katıldığı Düzyurt Mahallesi programında adaylar vatandaşa birlikte hitap etti.

Atakan Aksoy: “Trabzon’da öncelikler belirlenemedi”

İşte Aksoy’un konuşmalarından satırbaşları:

TRABZONLUYA VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

“Trabzon’da sunulanın aksine olumsuz bir tablo oluşturuldu. Belediyeyi yönetenler Trabzon’daki vatandaşı birçok alanda mağdur etti. Vatandaşlar ekonomik anlamda ciddi külfetlerle karşı karşıya kaldı. Bu ekonomik bunalımın temel nedeni üretmeyen belediyelerdir. Tasarrufa önem vermeyen, istihdam konusundan yoksun belediyeler Türkiye’nin yaşamış olduğu ekonomik bunalımın temelinde yatmaktadır. Son zamanlarda, bu şehri yönetmeye aday olanlar ‘Sözümüzü aldık, sorunları çözeceğiz’ şeklinde bir söylem oluşturdular. Gerçekçi olmak gerekiyor. Yıllardır bu şehri yöneten kadrolar; Atakan Aksoy: “Trabzon’da öncelikler belirlenemedi”aynı kadrolardır. Milletvekilleri ve belediye başkanları onlardandır. Buna karşın görevde olan bu kişilerin Trabzon’a ne kadar olumsuz bir tablo sunduğu da ortadadır. Bu taraflı tarafsız birçok vatandaşımızın gördüğü bir gerçektir. Trabzon’da çevre yolunun yapılamamış olması, su problemleri, tarım ve hayvancılık anlamında oluşturulan sorunlar, Trabzon’a sunulup bir türlü hayata geçirilemeyen demir yolu ve raylı sistem projeleri gibi birçok konuda vatandaşa vaat edilenler gerçekleştirilmedi.”

ŞEHRİMİZ İÇİN HAZIRIZ

“Büyükşehir Belediyeleri gelir yaratıcı projeleri uygulamalı. Biz bu projeleri biliyoruz. Bu projelerle nitelikli bir istihdam oluşturmak istiyoruz. Kısa zamansa bu işleri devreye alıp uygulamak istiyoruz. Kent mobilyalarımızı kendimiz yapmak, kendi yol malzemelerimizi kendimiz üretmek istiyoruz. Kendine yeten dışa bağımlı olmayan bir Trabzon oluşturmak istiyoruz. Bugün Türkiye’nin önünde güzel bir örnek var. Oy veren vermeyen herkes Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen’i taktir ediyor. Demek ki başarılı bir belediyecilik anlayışı sunulduğunda vatandaş memnun edilebiliyor. Her şeyi ihale ile alıyoruz. Ama artık biz de kendi küp taşımızı, kendi bordür taşımızı bunun gibi sayabileceğimiz birçok malzememizi üretmek istiyoruz. Ortaya koyacağımız projelerle Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ni zenginleştirme hedefimiz var. Biz sadece vaatlerimizden bahsetmiyor aynı zamanda kaynak da açıklayarak vatandaşımıza gerçekçi şeyler sunuyoruz. Yıllardır bu alanda çalışıyor olmamızdan da dolayı bu işi yapmaya hazırız. Başaracağımıza inanıyoruz. Anlattığımız şeyler sözümüzdür biz de sözümüzü tutan insanlarız."

Atakan Aksoy: “Trabzon’da öncelikler belirlenemedi”

İMARDA ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

“Trabzon’da özellikle imar noktasında büyük mağduriyetler oluşturuldu. İlçeler de dahil olmak üzere Trabzon’un her yerinde imar dosyalarının sayısı çok fazla. Trabzon’da Kanuni Bulvarı ile 18. Madde mağdurları oluşturdu. Mühendislikte öncelik diye bir şey vardır: Trabzon’un önceliği ise Güney çevre yolu idi. Kanuni Bulvarı yerine Trabzon’u 2-3 kat daha büyütecek olan güney çevre yolu yapılmış olsaydı bu kadar mağduriyet olamayacaktı. Bir arazi engeli oluşturuldu, bir sürü istimlak bedelleri ödendi, devletin kaynakları çarçur edildi. Ortahisar Belediye Başkan Adayımız Sayın Salih Akyüz beyefendi ile geleceğiz, uzlaşmacı bir anlayışla sizin 18. Madde mağduriyetlerini gidereceğiz. Adaletli bir imar anlayışı ile bu sorunları da aşacağız.” Aksoy, Düzyurt ve Bostancı Mahalleleri programlarının ardından Çukurçayır, Dolaylı, Bulak ve çevre mahallelerde devam etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler