At Cambazı İstemem

Başbakan Erdoğan, 1.5 yıl sonraki yerel seçim için çalışma talimatı verirken örgütü belediye başkan adayları için uyardı. Erdoğan, "Adaylarınız sevilen, düzgün insanlar olsunlar, at cambazlarını istemiyorum" dedi.BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, belediye başkan a

At Cambazı İstemem


Başbakan Erdoğan, 1.5 yıl sonraki yerel seçim için çalışma talimatı verirken örgütü belediye başkan adayları için uyardı. Erdoğan, "Adaylarınız sevilen, düzgün insanlar olsunlar, at cambazlarını istemiyorum" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, belediye başkan adayları için örgütünü, "Adaylarınızı şimdiden belirleyin, sevilen düzgün insanlar olsun, at cambazlarını istemiyorum" diye uyardı.

Erdoğan, 1.5 yıl sonraki yerel seçimlerin startını verdiği önceki günkü, belediye başkanlarının da katılımıyla yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısında, daha çok AKP'li belediye istedi. İzmir, Çankaya, Trabzon, Diyarbakır ve Tunceli gibi AKP'li olmayan belediye başkanlıklarının da kazanılması için çalışmalara şimdiden başlanılmasını isteyen Erdoğan, "Kolları sıvayıp, belediye başkan adaylarınızı şimdiden belirleyin. çalışmalarınızı da ona göre başlatın. Aday seçiminde çok titiz olun. Adaylarınız sevilen, düzgün insanlar olsun. At cambazlarını istemiyorum" diye konuştu. Erdoğan şöle konuştu:

OY HARİTASI ÇIKTI Bir önceki yerel seçimlerle birlikte 22 Temmuz seçim sonuçlarını değerlendireceğiz. Seçim Koordinasyon Merkezi il il, ilçe ilçe, belde belde, köy köy, mahalle mahalle oy haritalarını çıkardı. Bunlar kitap haline getirildi ve örgütlere de üzerinde çalışmaları için dağıtılacak. Bunlara bakıp nerede eksiğimiz var, nerede daha fazla çalışma yapmamız gerekiyor göreceğiz, buna göre eksiklerimizi giderip çalışacağız.

BİZİ KİMSE TUTAMAZ Seçimlerde her iki kişiden biri bize oy verdi. Daha fazla çalışırsak önümüzü tutacak hiçbir şey yok. Bu durumda oy oranınım daha da artacak. Az oy aldığımız yerlerde daha fazla çalışılmalı.

KÖY-DES ŞİKAYETİ Toplantıda söz alan bazı il başkanları Erdoğan'ın büyük önem verdiği Köy-Des projelerine ilişkin şikayetlerini dile getirdiler. İl başkanlarının, "Yol yapılıyor ama son 3-5 kilometresi ödenek yok diye bırakılıyor, su konusunda sıkıntılar var, bu konuda bazı kurumlara ulaşmakta zorluk çekiyoruz" şikayetleri üzerine Erdoğan, bunların kendisine yazılı iletilmesini istedi.

Çok hünerli kişi

TÜRK Dil Kurumu'na göre at cambazı, 'at alıp satanlar' için kullanılıyor. Ayrıca 'sirklerde veya eğlence yerlerinde at üstünde hünerlerini gösteren kimselere' de at cambazı deniyor. Kültür Bakanlığı da at cambazını, 'ciritte at üzerinde beceri ve hüner gösteren kişi' olarak tanımlıyor. Ancak halk arasında at cambazı, her türlü yolla işini halleden çok becerikli kişiler için de kullanılıyor. 

 Hürriyet


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset