Asker Köşke Çıkmayacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kalabalık olacağı gerekçesiyle ikiye böldüğü ve ilk turunu 5 Eylül'de vereceği Çankaya Köşkü'ndeki Resepsiyonu'na Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları'nın katılmayacağı öğrenildi.Gül. yarın saat 11.00'de yapılacak ilk re

Asker Köşke Çıkmayacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kalabalık olacağı gerekçesiyle ikiye böldüğü ve ilk turunu 5 Eylül'de vereceği Çankaya Köşkü'ndeki Resepsiyonu'na Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları'nın katılmayacağı öğrenildi.

Gül. yarın saat 11.00'de yapılacak ilk resepsiyona devlet erkanını, Cuma günü saat 16.00'da yapılacak ikinci resepsiyon ise medya, işx ve sanat dünyası davet etmişti.

Komutanların 5 - 6 ve 7 Eylül tarihleri arasında Ankara'da olmayacakları ve bu yüzden her iki resepsiyona da katılamayacakları öğrenildi.. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ora. Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Org. Işık Koşaner 5 - 6 ve ' Eylül tarihlerinde ordu komutanlıklarını ziyaret edecekler.

Her yıl Yüksek Askeri Şura'nın bitimi ile birlikte, 30 Ağustos'tan sonra nöbet değişimlerinin ardından TSK'da komuta kademesinin ordu komutanlıklarını ziyaret etmesinin de gelenek olduğu belirtildi.

CHP KATILMAYACAK
CHP'nin Gül'ün seçilmesi sırasında gösterdiği protestosunu Çankaya Resepsiyonunda da sürdürecek. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal resepsiyona katılmayacaklarını açıkladı. CHP böylece oylama ve yemin törenine katılmama tavrını resepsiyon ile de sürdürecek.

DTP TAM KADRO KATILIYOR
10. Cumhurbaşkanı Sezer'in Köşke çağırmadığı, 30 Ağustos törenlerine de askerlerin davet etmediği DTP Çankaya Köşküne katılacak. DTP'lilerin tam kadro katılmaları bekleniyor.

BAHÇELİ GİDİYOR, MHP ÖZGÜR
MHP Lideri Devlet Bahçeli resepsiyona katılacağını açıkladı. Bahçeli MHP milletvekillerinin de kendilerinin katılıp katılmamaya karar vereceklirini bildirdi.

DSP LİDERİ SEZER KATILMIYOR
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ise, Gül'ün vereceği resepsiyona yoğun programı nedeniyle katılmayacağını söyledi. Sezer“ Ancak, milletvekili arkadaşlarım kendi karar verecekler" dedi.

TBB BAŞKANI KATILIYOR
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok resepsiyona katılacağını, ancak yapılan yanlışlara karşı mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset