Asıl sorumlu Demirel

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sivas Davası'nın zaman aşımından düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç, olayda kusuru olan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılabileceğini söyledi."OLAYA KAYITSIZ KALANLAR YARGILANSIN"Başbakan Yardımcısı

Asıl sorumlu Demirel

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sivas Davası'nın zaman aşımından düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç, olayda kusuru olan kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatılabileceğini söyledi.

"OLAYA KAYITSIZ KALANLAR YARGILANSIN"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sivas davası için, "Madem ki mahkeme 'kamu görevlisi olsaydı yargılamaya devam ederdik' diyor. Belki yıllar sonra olacak ama, olayın bu boyutunun yeni bir sayfasını açması da mümkün. O da şudur; bu katliam gibi feci olayda kusuru bulunan veya kusurlu oldukları düşünülen kamu görevlileri hakkında bir soruşturma başlatılıp, bunlarla ilgili bir yargılama yapılabilir. Dönemin Valisinden, İçişleri Bakanı'ndan, hükümetten sorumlu kişilerden ve olay sırasında görüşmeler yapıldığı iddia edilen kişilerden, olaya kayıtsız kalanlardan, bu olayın sonuçlanmasında şu veya bu şekilde katkısı bulunanlardan, kimlerse o kişiler, onlar hakkında bir soruşturma yapılarak, asli fail olmasalar bile olaya dolaylı olarak sebebiyet verdiği iddia edilen kişilerin yargılanması da bence bu yargılamadan daha önemlidir. Dolayısıyla savcılarımızın, bu iddia üzerine bir soruşturma yapmasında ben şahsen fayda görüyorum'' dedi.

YARGITAY BAŞKANI: YARGI SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak da Sivas Davası'nda mahkemenin zaman aşımı kararı ile ilgili olarak "Yargı süreci devam ediyor" dedi.

GÖZLER DÖNEMİN YÖNETİCİLERİNDE

Arınç'ın yaptığı açıklama sonrası gözler, dönemin üst düzey yöneticilerine çevrildi. Sivas'ta Madımak katliamının yaşandığı 2 Temmuz 1993 tarihinde görevde olan isimler şunlardı:

Başbakan - Tansu Çiller

Başbakan Yardımcısı - Erdal İnönü

İçişleri Bakanı - Mehmet Gazioğlu

Sivas Belediye Başkanı – Temel Karamollaoğlu

Sivas Valisi - Ahmet Karabilgin

Sivas Emniyet Müdürü – Doğuhan Öner

Jandarma Alay Komutanı - Albay Oktay Birerdinç

MİT Müsteşarı – Sönmez Köksal

Emniyet Genel Müdürü - Yılmaz Ergun

Jandarma Genel Komutanı – Org. Aydın İlter

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler