'Artık onlarda şehit sayılacak'

Başbakan Erdoğan, şehit cenazeleri nedeniyle ertelenen AK Parti grup toplantısında partililere hitap etti.Başbakan'ın sözlerinden satır başları: Şehitlerimizden Allah razı olsun. Aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Pazar günü talep edilen törenlere müs

'Artık onlarda şehit sayılacak'

Başbakan Erdoğan, şehit cenazeleri nedeniyle ertelenen AK Parti grup toplantısında partililere hitap etti.

Başbakan'ın sözlerinden satır başları:

Şehitlerimizden Allah razı olsun. Aziz milletimize başsağlığı diliyorum.

Pazar günü talep edilen törenlere müsade edilmedi deniyor? Bunu kenar köşelerine yansıtan beyefendilere sesleniyorum. Sizin alamadığınız haberleri bizim aladığımızı niye düşünmüyorsunuz? Teröristbaşının söylediği kan gölüne çevirin sözünü niye duymuyorsunuz? Bizim tavırlarımızı farklı bir yere çekmek isteyen beyefendiler köşelerinizde rahatsınız. Size dağdan davet geliyor.

Kusura bakmasınlar bizler bir devlet olarak, halkımızın huzuru için atılması gereken adım neyse atmaya devam edeceğiz. Ülkeyi yönetmenin bize yüklediği sorumluluktur. Asker, polis şehit edilirken sesiniz çıkmayacak terör örgütünde bir sıkıntı olunca her tarafı ayağa kaldıracaklar.

Afganistan şehit olan askerlerimizin ailelerini tek tekl aradım, başsağlığı diledim. Ailelerin metanetinden çok büyük bir gurur duydum. 18 Mart Şehitler Günü'nün hemen öncesinde olması manidardır. Şehitlerimizi toprağa değil gönlümüze defnettik. Biz ilahi mesajda da çok net ifade edildiği gibi, şehitlerin ölü olmadığını, onların diri olduğuna inanıyoruz.

Bir millet şehitlerine sahip çıktığı nispetle ayakta kalır. Şehitler kadar şehitlerinin geride kalanlarına sahip çıktığı kadar büyür ve yücelir. Emanetlerine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.

Şehitlerimizin yetimlerine, ailelerine, gazilerine çok önemli bir müjdeyi vereceğim.

Her ülkenin son derece hassas olduğu değerleri vardır. Kendilerini her türlü münakaşanın, ideolojinin üzerinde gördüğümüz değerlerimizdir. Şehitlerimiz gündelik siyaset dilinin malzemesi olmayacak kadar mübarektir. Şehitlerimizin siyasi malzeme yapılmaması için herkesin sorumnlu olması gerekir.

Başaında milliyetçi sıfatı bulunan partinin şehit cenazelerini siyasi protesto gösterilerine dönüştürmesini edep ve adap dışı davranış olduğunu defalarca söyledim. Siyasi istismar mekanizması Afganistan'dan dah şehitlerimizin cenazesi gelmeden rant devşirmeye çalışmak onları bir kez daha küçük düşürmüştür. 

Ülkemizin dışında görev yapan askerlerimiz hepimizin gururdur. Afganistan'da ne işimiz var diyenlere, bunu sorgulayanlar, ufukları Sivas'ın, İstanbul'un ötesine geçemeyenlerdir. Bu ülkenin tarihini az çok okumuş olan herkes bizim yurtdışındaki varlığımızdan gurur duyar. Küçük iddialarla büyük ülke olunmaz. Bunlar butik devlet olmaktan öte geçemediler. Türk askeri Afganistan'da, Kosova'da, Lübnan'da güvenin sembolüdür. Bizim birliklerimiz görev yaptıkları yerde bizim ve o ülkenin çıkarlarından başka bir şeyi düşünemez.

50 ülkenin orada birlikleri var, Türkiye burada olmasın ne demek? Barış için Türk askeri görev yapmayacak da kim görev yapacak? Çanakkale Şehitliği'ne giderseniz orada Kosovalı, Bosnalı şehitlerin isimlerini görürsünüz. Kimse Boşnaklara Çanakkale'de ne işiniz var demedi. Onlar kardeşleri için buraya geldiler ve şimdi birbirlerinin kucağında o şehitlikte yatıyor.

Dünyayı kucaklamaya, adalet dağıtmaya devam edeceğiz. Anamuhalefet partisi Suriye'deki rejimi savunmak için toplantı yapıyor. Kim kimin yanında duruyor? Kişi arkadaşının dinindendir.

Bugün şehitlerimizin yakınlarını ve gazilerimizi yakından ilgilendiren müjdeleri paylaşacağız. Dünyaları da bağışlasak kaybedilen bir yakın, bir uzuv geri gelemeyecektir. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim en büyük vazifemizdir.

ŞEHİT YAKINLARINA MÜJDE

Şehit ve gazi yakınlarına ayni yardım yapılıyor. Elektrik ve su paralarında indirim yapılıyor. Şehitlik, gazilik ve malüllük kapsamını daha da genişletiyoruz.

Gayrimenkul hibelerine muafiyet getiriyoruz, vergi matrahından düşürme imkanı sağlıyoruz. Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yaralanmaları için düzenleme yapıyoruz. Sosyal güvence şartı aranmayacak.

Er ve erbaşlar ile korucularında faizsiz konut kredisinden yararlanmasını sağlıyoruz. Bakım desteğinde bir asgari ücreti, iki asgari ücrete çıkarıyoruz.

Maluliyeti sürekli olan kardeşlerimiz, sağlık durumlarına göre malüllüklerinin derecesini değiştirebilecek.

Terörle mücadele sırasında işe gidiş geliş esnasındaki ölümleri yasa kapsamına alıyoruz.

Terör eylemlerinde hayatına kaybeden sivilleri şehit kategorisine alıyoruz. Tazminatın yanında aylık bağlıyoruz.

Şehitlerin yakınlarına bir istihdam sağlanıyordu, bunu ikiye çıkarıyoruz. Anne, babaya ödenen maaşta malüllük ve muhtaçlık şartı aranıyor, bunu kaldırıyoruz. Allah kimseye evlat acısı, eşini, babasını kaybetme acısı yaşatmasın.

NEVRUZ

Bugün 21 Mart. Bugün baharı karşılıyor, tabiatın yeniden dirilmesine şahitlik ediyoruz. Nevruz Bayramı'nı tebrik ediyorum.

BDP, çatışma ve gözyaşından yana olduğunu açıkça ortaya koydu. BDP'nin de, onu yönlendiren Kandil'in de kan akması için büyük gayret gösterdiğini biliyoruz. Şu anda Cudi Dağları'nda çatışma var. Şunu iyi bilsinler, sonuna kadar devam edecek.

Kürt kökenli kardeşlerime sesleniyorum; BDP, kendi politikasını üretemeyen bir partidir.

Demokratik tavrından dolayı emniyet birimlerimizi kutluyorum.

Çocuklar yeterli beslenmezse zihni gelişimi de sağlanamaz. Çocuklarımızın yeterli beslenmesine katkı için bir müjdeyi vermek istiyoruz. Çocuklarımıza her gün süt dağıtımına başlıyoruz. Anasınıfı, 1., 2., 3., 4., 5. sınıflara hafta beş gün 200ml uzun ömürlü süt dağıtacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset