Arınç: Kesinlikle kasıt yoktur!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Irak sınırında yaşanan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği olayda kesinlikle kasıt olmadığını söyledi. Arınç, ölenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini ifade etti. Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıkl

Arınç: Kesinlikle kasıt yoktur!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Irak sınırında yaşanan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği olayda kesinlikle kasıt olmadığını söyledi. Arınç, ölenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini ifade etti. 

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 'İntibak Yasası'na ilişkin hazırlanan taslağın Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini ve yarın açıklanacağını söyledi. 

Irak sınırında yaşanan olayla ilgili Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel arasındaki görüşmeye değinen Arınç, konunun bu görüşmede detaylarıyla ele alındığını ifade etti.

Gruba işaret fişekleri ve uyarı ateşleri ile gerekli uyarıların yapıldığı, buna rağmen grubun harekete devam etmesi üzerine saldırının gerçekleştiğini belirten Arınç, "Kasıt kesinlikle söz konusu değildir" dedi. Arınç, eldeki bulguların operasyon için yeterli görüldüğünü öğrendiklerini, ihmalin söz konusu olup olmadığı ile ilgili incelemenin devam ettiğini ifade etti.

 "Ölenlerin yakınları devletine bağlı, milletine, bayrağına bağlı insanlar" diyen Arınç, cenazelerin üzerlerine terör örgütünün sözde bayraklarının asılmasının ailelerin tercihi olmadığını, bunun baskı sonucu ortaya çıktığının belirlendiğini söyledi.

Arınç, ölenlerin ailelerine tazminat ödeneceğini ve bu ailelere bazı özel bazı imkanlar sağlanacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler