Arınç Kaydını Yaptırdı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, DTP destekli bazı bağımsız milletvekillerinin dün Mecliste kayıt sırasında, ''Bildiği Diller'' kısmına ''Türkçe'' yazdığı iddialarıyla ilgili olarak, ''Biz beyana tabiyiz. Bu beyanlarda Anayasa ve İçtüzük bakımından bir yanlışlı

Arınç  Kaydını Yaptırdı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, DTP destekli bazı bağımsız milletvekillerinin dün Mecliste kayıt sırasında, ''Bildiği Diller'' kısmına ''Türkçe'' yazdığı iddialarıyla ilgili olarak, ''Biz beyana tabiyiz. Bu beyanlarda Anayasa ve İçtüzük bakımından bir yanlışlık varsa, bunu tashih etmesi için arkadaşlara duyuruda bulunabiliriz'' dedi.

AK Parti'den yeniden Manisa milletvekili seçilen Arınç, kaydını yaptırdı. İlk kez 1995 yılında 20. Dönem Parlamentosuna milletvekili olarak girdiğini belirten Arınç, ''Bu benim 4. dönemim olacak. Yine kısmet oldu, Manisa'dan tekrar milletvekili seçildim. Bu benim için çok mutlu bir olay''diye konuştu.

Arınç, bir gazetecinin, ''Zafer Üskül'ün Kemalizm ile ilgili bölümlerin Anayasadan çıkarılmasına ilişkin sözlerine katılıyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''Yeni seçilen bir parlamenter arkadaşımızın bir raporundan, bir düşüncesinden bahsediliyor. Benim bu konudaki düşüncelerim, geçmişten bu yana bellidir''dedi.

''TÜRKÇE'' İDDİASI

''DTP destekli bazı bağımsız milletvekillerinin, kayıt formundaki bildiği diller kısmına Türkçe yazdıklarını'' söyleyen bir gazetecinin sorusu üzerine, Arınç, söz konusu milletvekillerinin, kendilerine verilen formlara ne yazdıklarını, ne doldurduklarını çok fazla bilmediğini belirterek, ''Biz beyana tabiyiz. Bu beyanlarda yanlışlık varsa -Anayasa ve İçtüzük bakımından- bunu tashih etmesi için arkadaşlara duyuruda bulunabiliriz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset