Arınç, Günay'dan özür diledi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ucube heykel tartışmasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay için sarf ettiği “Allah kimseyi onun durumuna düşürmesin” şeklindeki sözlerine Günay’ın “Bu sözleri şaşkınlıkla izledim. Kırıldığım nokta şudur, o günden bu

Arınç, Günay'dan özür diledi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ucube heykel tartışmasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay için sarf ettiği “Allah kimseyi onun durumuna düşürmesin” şeklindeki sözlerine Günay’ın “Bu sözleri şaşkınlıkla izledim. Kırıldığım nokta şudur, o günden bu yana düzeltmedi cümlesini” cevabına dair açıklama yaptı. Arınç, "Günay'dan çok özürdiliyorum" derken, Bakan Günay ise Arınç'a cevap olarak; "Kapattım arkadaşlar o konuyu, Allah'a havale ettim, kapattım" dedi.

Diyarbakır'da bakanlığıyla ilgili gezi ve incemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'taki heykele ucube' demesiyle ilgili 'Ucube demedi' açıklamasına Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç,'ın Allah bizi o durumda bırakmasın" açıklamasına gazetecilerin sorusu üzerine cevap verdi. Günay, "Kapattım arkadaşlar o konuyu, Allah'a havale ettim, kapattım" yanıtını verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'taki insanlık anıtına 'Ucube' benzetmesinin ardından, "Başbakan ucube' demedi" demesiyle birlikte kendisi hakkında

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın "Yanlış bir şey yaptı. Yani Başbakanın ne söylemek istediği çok açık. Kültür ve Turizm Bakanımız tevil etmeye çalışmış olabilir. O da kendince doğru bir iş yaptığını görüyor ama çok açık. Allah bizi o durumda bırakmasın" açıklamasını yaptı.

Diyarbakır'da bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gazetecilerin Arınç'ın kendisiyle ilgili sözlerinin sorulması üzerine, "Kapatım arkadaşlar o konuyu, Allah'a havale ettim, kapattım" yanıtını verdi.

HERKESE KIZDI

Kültür ve Turizm Başkanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır’da yapımı süren Kültür Merkezi’ni gezerken, gördüğü eksiklikler yüzünden sorumluları azarladı. Merkezin tuvaletlerini de gezen Günay, bina duvarlarında kabarmaları elleri ile kazayıp rutubetli olduğunu gördü. Günay, yapımı üstlenen mimar ve yetkililere duvarları gösterip, "Adam gibi işiniz yapın. Bu duvarların hali ne? Biz buranın kontrollerini kim yaptı? Bu böyle olmaz kardeşim. Biri bana bu duvarların hesabını versin" diye bağırdı.

İncelemesinin ardından Günay, merkezde eksiklikler olduğunu belirterek gereken çalışmaların yapılması için talimatlar verdiğini söyledi.

ARINÇ’IN ÖZÜRÜNE TEŞEKKÜR

Bakan Günay, gazetecilerin Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’ın kendisinden özür dilediğini söylemesi üzerine, "Teşekkür ederim" yanıtını verdi.

Tarihi İçkale Semti’nde incelemede bulunan Günay’ı telefonla arayan Devlet Bakanı Faruk Çelik, arayarak Bülent Arınç’in kendisinden özür dilediğini söyledi. Günay da Çelik’e telefonda, "Duydum Farukçuğum. Şimdi gazeteciler söyledi. Ben de teşekkür ettim" diyerek cevap verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler