Arınç Gandiye övgüler yağdırdı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayramda Kenya'ya giderek Somali'lilerin kaldığı mülteci kampını ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na övgüler yağdırdı.Arınç, "Kılıçdaroğlu'nu kutluyorum. Ne kadar güzel fedakarlık. Gözünün yaşını silmek ne kadar

Arınç Gandiye övgüler yağdırdı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayramda Kenya'ya giderek Somali'lilerin kaldığı mülteci kampını ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na övgüler yağdırdı.

Arınç, "Kılıçdaroğlu'nu kutluyorum. Ne kadar güzel fedakarlık. Gözünün yaşını silmek ne kadar güzel. Bu bizim milletimize hastır. Osmanlı'da da, cumhuriyette de var. Ekmeğimizi paylaşıyoruz.

Bu bizim medeniyetimizde var. İnşallah medeniyette Türkiye örnek gösterilen ülke olacak. 1 gram eksiği olmayacak. 100 kilo fazlası olacak. Fitne fesat olmadan bu işleri yapacağız. Siyaset iyi güzel olmalı. Netice vermeli" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bayramlaşmaya AK Parti Bursa milletvekillerinin yanı sıra CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ile CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci de katıldı.

"FARKLI PARTİLERDE DE OLSA SEVİNÇ BİZİM SEVİNCİMİZ"
Arınç, partililere hitaben yaptığı konuşmada, CHP Milletvekili Ekinci ve İl Başkanı Akdoğan'a teşekkür etti. Arınç, "Bayramlaşma törenine onur verdiler. Farklı partilerde de olsa sevinç bizim sevincimiz, keder de bizim kederimiz. Aynı milletin çocuklarıyız. Dayanışma ve temel noktalarda birleşmemizde mutlu oldum. Bazı yerlerde bunu görmek mümkün değil" dedi.

"SAÇLARIM BEYAZLADI"
Memlekette birlik, düzen olsun, kardeş kardeşe kurumlar arasında çatışma olmasın diye saçlarının beyazladığını kaydeden Arınç şöyle konuştu: "Benim bembeyaz oldu. Dün Tayyip Bey bana dedi ki, (Bembeyaz olmuş ama yerinde duruyorlar). Ya ben ne yapayım. Memleket güzel günler görsün diye. Mazlum insanlar yeter ki (Neredesin Türkiye) diye bağırsın.

Allah'a çok şükür eşini alacaksın, çocuklarını alacaksın, ne kadar hayırsever varsa Somali'ye gideceksin. Havaalanı yok, kemikleri fırlamış çocuklar, (Türkiye'den geldiler yaramıza merhem oldular) diyorlar."

"KILIÇDAROĞLU'NU KUTLUYORUM"
Bülent Arınç, Kenya'ya giderek Somali'lilerin kaldığı mülteci kampını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu övdü. Arınç, "Kılıçdaroğlu'nu kutluyorum. Ne kadar güzel fedakarlık. Gözünün yaşını silmek ne kadar güzel. Bu bizim milletimize hastır. Osmanlı'da da cumhuriyette de var. Ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bu bizim medeniyetimizde var. İnşallah medeniyette Türkiye örnek gösterilen ülke olacak. 1 gram eksiği olmayacak. 100 kilo fazlası olacak. Fitne fesat olmadan bu işleri yapacağız. Siyaset iyi güzel olmalı, netice vermeli" ifadelerini kullandı.

"TERÖRÜN BELİNİ KIRACAĞIZ"
Arınç, şunları söyledi: "Hepimizin kalbini burkan bu terör belasından Rabbim bizi kurtarsın. Sadece dua etmekle değil, Sultan Fatih, İstanbul'a girerken büyük alimlerden güç aldılar herhalde. Atının üzengisine yapışmışlar. Biri, (Dualar ile İstanbul'u fethettin) demiş. Kılıcı çıkarmış, (Hem dua hem kılıç) demiş. Yani kılıcın hakkını da unutmamak lazım. Terörün belini kıracağız inşallah. Ülkemizi, anaları üzecek terör belasının belini kırmak için gayret ediyoruz. Ve sonunda emelimize ulaşacağız. Yüzde 100 her şeyi fazlası ile yapmak gayretindeyiz."

Arınç daha sonra Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından yaptırılan Sevgi Evleri'ni gezip kimsesiz çocukları ziyaret etti. Arınç sevgi evinden yetişip üniversite kazanan 2 kız öğrenciye de bilgisayar hediye etti. Arınç ardından Başbakanlık ve Belediye Huzurevlerini ziyaret edip yaşlılarla bayramlaştı. Zaman zaman Arınç ve yaşlılar arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne bağlı Kadın Doğum ek hizmet binasını da gezen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç burada da hasta çocukları ziyaret edip aileleri ile bayramlaştı. Arınç son olarak Asker ve Polis Şehitleri derneklerini de ziyaret ederek dertlerini dinledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler