Arınç: Bugün seçim olsa!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçimin üzerinden 6 ay geçtiğini belirterek, ''Bugünkü tablo nasıl? AK Parti, yüzde 55'leri buldu. CHP, 20'nin altına düştü yüzde 19,5'larda, MHP ise 11'lerde geziniyor'' dedi.Arınç, partisinin Bursa'nın Mustafakemalpaşa

Arınç: Bugün seçim olsa!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçimin üzerinden 6 ay geçtiğini belirterek, ''Bugünkü tablo nasıl? AK Parti, yüzde 55'leri buldu. CHP, 20'nin altına düştü yüzde 19,5'larda, MHP ise 11'lerde geziniyor'' dedi.

Arınç, partisinin Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçe kongresinde, salondaki kalabalığa sevindiğini, yoğunluğun birkaç nedeninin olabileceğini söyledi.

Salonda yaşananların Mustafakemalpaşa'ya özgü heyecan olmadığını ifade eden Arınç, ''AK Parti'li olarak kendini bilen insanların, AK Parti'nin gücü konusunda bilgisi olması gerekir. Birkaç yerde imtihan yaptım, çok da fazla bilmiyoruz doğrusu. Deryadaki balıklar, dışardaki dünyadan habersizdir. Suyun dışına hiç çıkmamışlar ki. Siz de AK Parti'nin gücünü sağa sola bakarak değerlendiriyorsunuz'' diye konuştu.

Arınç, istikrarlı, birbirinden büyük başarılarla seçim kazanmış bir partinin son 60 yıldır görülmediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''(Efendim nasıl görmezsin? Demirel, 1965'ta seçilmedi mi? 1969'da seçilmedi mi?) Amenna. Ama 1970'de bitti. 1973 geldi, koalisyonlar çıktı. Menderes, 1950'de yıkarak geldi, sel gibi, 1954'te geldi, 1957'de tökezledi, 1960'ta darbe oldu. Biz oylarımızı artırarak iktidara geldik. Son seçimde yüzde 50 oy aldık.''

Salondakilere ''2002'de kaç oy aldık?'' diye soran Arınç, bir partilinin yanlış cevap vermesi üzerine, ''Yapma, notunu kırarım bak. Mazbatayı iptal ederim. Olmaz öyle şey'' dedi.

"ÇOK BEREKETLİ BİR İŞİN İÇİNDEYİZ"
Doğru yanıt alamayınca, ''Ali Koyuncu (AK Parti eski milletvekili) sen söyle bakalım. Sütü bilirsin, koyunu bilirsin, hadi bakalım. Yüzde yok, oy sayısını istiyorum'' diyen Arınç, şunları söyledi:

''2002'de 11 milyon 500 bin oy aldık. 2007'de 16 milyon 500 bin, 2011'de ise tam 21 milyon 500 bin oyumuz var. 2002'de 11 milyon 500 binle yola çıktık, üçüncü seçimin sonunda 10 milyon oyumuzu artırdık, 21 milyon 500 bin oya ulaştık. 2004'de belediyelerin yüzde 70'ini kazandık. 16 büyükşehirin 12'sini, 81 ilin 60'a yakınını kazandık. 2009'da yüzde 60'tan fazla... Çok bereketli bir işin içindeyiz. Halk bize güveniyor, destek veriyor. Sandığa giden iki seçmenden birinin oyu, AK Parti'ye gelmiş. Son seçimlerin güzel bir karikatürü var. Başbakanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, önündeki iki kişiye sesleniyor; 'Söyleyin bakalım hanginiz bana oy verdi?' Biri Kılıçdaroğlu, diğeri Devlet Bahçeli. Tablo budur. İkiden birisi AK Partili. Allah'a hamdolsun. Seçimin üzerinden 6 ay geçti. Bugünkü tablo nasıl? AK Parti, yüzde 55'leri buldu. CHP, 20'nin altına düştü 19,5'larda, MHP 11'lerde geziniyor. İşte AK Parti'nin gücü bu.''

Arınç, AK Parti'nin Türkiye için büyük şans olduğunu dile getirerek, Başbakan Erdoğan'ın, hükümetin, milletvekillerinin, belediye başkanlarının el ele verdiğini ve hizmet ürettiğini söyledi.

"ÇİLEYE TALİP OLDUK"
Millete hizmet için kurulmuş parti olduklarını vurgulayan Arınç, ''Millete efendilik taslamak bizim işimiz değil, hizmet etmek görevimiz'' dedi.

Arınç, geçmişteki hükümetlerin köklü meselelere girmediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz çileye talip olduk. Milletimizin beklediği işleri yapmaya gayret ettik. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, adalet ve emniyet hizmetlerinde, tarıma, özel sektöre verdiğimiz destekler ortada. 10 yıl sonra geldiğimiz, bugün geldiğimiz nokta, Türkiye'nin güçlü, lider ülke olarak dünyada itibarlı hale gelmesidir. 70 milyondan fazla insanımızın ayrımcılık içinde olmadan, el ele vererek huzur ve barış içinde geliştiği, güçlendiği bir Türkiye'dir. Büyüme hızında dünya birincisi olduk. İhracat rakamlarında rekor üzerine rekor kırdık. Enflasyon, işsizlik üzerinde çok büyük başarılar kazandık. Sizlere şunu bütün samimiyetimle söylüyorum; bu partide tek adamcılık, bütün güçlerin bir kişide mutlaka bulunması, herkesin ona bakması, o ne kadar müsaade ediyorsa o kadar iş yapılması, böyle bir şey yok.''

Milletin bugünlerde AK Parti'ye yüzde 55 güven duyduğuna dikkati çeken Arınç, ''Seçim olsa, 'AK Parti yüzde 60'ı buluyor' deseler, hiç kimse inanmamazlık etmez, 'Ben zaten biliyordum' der. Partilerin bir kısmının baraj sorunu var. Bazılarının tabelası kalmadı, ismi bile kalmadı. Size isim söylesem ''Aaa bu da vardı' diyeceksiniz. Güneş çıktı, karanlıklar gitti. Daha ilk seçimde 7 partiyi parlamento dışında bıraktık. Anavatan'ın şu anda mevcut olmadığını, Doğru Yol Partisi'nin siyasi hayata veda ettiğini, bilmem hangi partinin bitkisel hayatta olduğunu siz biliyorsunuz'' diye konuştu.

"TEZGAHLAR BAŞLARINA YIKILDI"
Dünya ve Avrupa ölçeğinde, seçimlerde yüzde 50 oy almış partiyi kimsenin gösteremeyeceğini vurgulayan Arınç, Avrupa'nın en yüksek oy oranının yüzde 25'leri geçmediğini anlattı.

Arınç, AK Parti'nin iktidarının sürmemesini isteyenlerin olduğuna da değinerek, şunları söyledi:

''Partinin yıkılmasını isteyenler, 'birbirine düşsünler, çekişme içinde olsunlar' diye gayret edenler oldu. Bu partiden rahatsız olanlar vardı. Geçmişteki düzenin devam etmesini isteyenler vardı. Hepsiyle mücadele ettik. Gizli açık bütün planlar ortaya çıktı. Bütün dümenler, tezgahlar başlarına yıkıldı. Gizli açık bütün komplolar açığa çıktı. AK parti hakkında kötü düşünen milletimizi o eski karanlık günlere götürmek isteyenlerin planları bozuldu. Bugün herkes her şeyi bilir noktada. Burada gazeteci arkadaşlarım da var, kaç gündür yazıp çiziyorlar. Herkesin projektörleri şimdi Mustafakemalpaşa kongresinde, bekledikleri bir şey var, az çok tahmin ediyorsunuz. Bir şey çıksa, ikilik olsa, birbirlerine düşman olsa, bir nahoş olay cereyan etse, birbirlerini kırsalar dökseler ah ne kadar sevinecek birtakım insanlar. Bu sevinci onlara yaşatmadık, bundan sonra da yaşatmak niyetinde değiliz.''

Partilerinde her kademede sorumlu kişilerin bulunduğunu vurgulayan Arınç, şöyle dedi:

''Bu partide kim bir şey söylemek istiyorsa, partiyle ilgili olmak kaydıyla kendi iç bünyemizde bunun mekanizmaları vardır. Bana söylersiniz, milletvekillerimize, bizleri beğenmiyorsanız, Ankara'ya ya da genel başkanımıza, o da yetmiyorsa ne yapalım kardeşim? Yetmiyorsa susacaksın ya da bastırıp çıkacaksın biz de senden kurtulacağız. 'Benim sözüm doğrudur, ama kimse beni dinlemedi.' Böyle bir şey olamaz. Senin söylediğin sana göre, benim söylediğim bana göre doğrudur. Sen kendi sözünde ısrar edersen, parti bütünlüğünü bozacak noktaya getirirsen bu yanlış olur. Herkes bilmem ne kahvehanesinde konuştuğu gibi parti içinde konuşmaya kalkarsa bu gücümüzü, bütünlüğümüzü, kuvvetimizi koruyamayız. Ülkeye partiye yazık olur.''

"CHP'NİN HALİNE BAKIN"
Arınç, bu şekilde yanlışların yapılması durumunda başka partilerin durumuna düşeceklerini vurgulayarak, ''Bakın CHP ne durumdadır? Maşallah üç aydan üç aya kurultay yapıyorlar. Daha bol kurultaylar diliyorum onlara, yapsınlar devam etsinler. Onlar kurultay yapıyor, biz yolumuza devam ediyoruz'' ifadesini kullandı.

AK Parti'den her zaman tek ses çıktığını belirten Arınç, şöyle konuştu:

''CHP'nin haline bakın. 10 milletvekili ayrı basın toplantısı yapıyor, MYK üyelerini ya da parti meclisini şikayet ediyor. Dün de iki kadın milletvekili, çok şükür 10 yılı geçtikten sonra katsayı eşitsizliğini kaldıran YÖK'ün, onu destekleyen hükümetimizin karanına karşı meslek liselerinin tekrar önünü kesmek için dava açtıklarını ifade ediyorlar. Çok yanlış yapıyorsunuz ama iyi de yapıyorsunuz. 1950 yılında tek parti iktidarı devrildikten sonra aradan 62 yıl geçti, CHP halen tek başına iktidara gelemedi. Daha çok dava açın da bir 62 yıl daha milletin sandığına gömülün.''

Bülent Arınç, partisinin Yıldırım ilçe kongresinde iki adaylı bir seçim süreci yaşandığını hatırlatarak, ''Mevcut ilçe başkanını tanıdığım için tebrik etmiştim. Ama ikinci aday konusunda 'bu arkadaşımızı tanımıyorum, mutlaka aday olduğuna göre iyi insandır' demiştim. Aman birileri ne gürültü kopardı, 'bunun altında neler yatıyor' dediler. Pabuç bırakmayız böyle kuru gürültülere. Yaptığımız iş doğrudur. Bildiğimizi söyleriz'' dedi.

AK Parti gelene kadar 54 hükümet değiştiğini anlatan Arınç, ''Ortalama bakan ömrü 3,5 ay. 3,5 ayda adam koltuğunu ısıtamaz, ne yapacağını bilemez. Gelen gidenler bitti, ertesi gün 'git kardeşim değiştirdik burayı' dediler. Böyle bakanlık olmaz. Yerine göre bir bakanlık temsil makamıdır, onu değiştirebilirsin. Yerine göre bakanlık icra makamıdır, netice alıyorsan devam edeceksin'' dedi.

"OY ÇALMANIN BABASI.."
Arınç, Gemlik'teki yapılan belediye başkan vekilliği seçimiyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

''Gemlik'te başkan vekilliğini kazandığımızı hazmedemeyip, bize ağız dolusu hakaret etmeye çalışan bir milletvekilimizi şahsı itibarıyla seviyorum ama bunu da hazmetmesi lazım. Çünkü Cumhuriyet Halk Partililer, kendi sicillerine önce bakarlarsa başka partilerden oy çalmanın babası olduklarını görürler. 1977 seçimlerinde rahmetli Bülent Ecevit'in 11 milletvekili eksiği kalmıştı, Adalet Partisi'ne gittiler, 11 milletvekiline bakanlık teklif ettiler ve hükümet kurdular. Türkiye, bunu başka bir partiden değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nden görmüştü. Bu bakımdan AK Parti'nin çalışmaları milletin teveccühüne layık oluyor.''

Kongreye, AK Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hüseyin Şahin, Canan Candemir Çelik, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu, İsmail Aydın, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı, Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile partililer katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler