Arınç: "Başkalarına haksızlık yapmayalım"

 Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, "Yeni adayların da çıkması açısından başkalarına haksızlık yapmayalım" dedi. Arınç, Başkent Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen ''Siy

Arınç: "Başkalarına haksızlık yapmayalım"

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, "Yeni adayların da çıkması açısından başkalarına haksızlık yapmayalım" dedi.
 
Arınç, Başkent Üniversitesi Hükümet Liderlik Okulu tarafından Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen ''Siyaset Okulu Bursa'' programının açılışında, katılımcıların sorularını yanıtladı. 
 
''Türkiye önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanını hangi şartlarda ve ne şekilde seçecek?'' şeklindeki bir soru üzerine Arınç, daha 2 yıl olmasına rağmen Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'de aktüel olduğunu söyledi. 
 
Cumhurbaşkanlığı seçiminin Fransa veya Amerika örneğiyle karşılaştırılmasının şu anda doğru olmadığını vurgulayan Arınç, "Bu rejimin değişikliği anlamına gelmez, sistemin değişikliği anlamına gelir ve demokratik kurallar içinde yaparsanız, buna kimsenin de hiçbir zaman karşı çıkacağını düşünmüyorum" dedi.
 
Cumhurbaşkanı seçiminde ilk turda yüzde 51'in aranacağını, sonraki turda da en çok oy alanlar arasında bir seçimin yapılacağını, kanunun bunu öngördüğünü belirten Arınç, şunları söyledi:
 
''Ben siyasi açıdan şöyle düşünüyorum; sadece sayın Abdullah Gül'ün sayın Tayyip Erdoğan'ın isimlerinin geçmesi aslında bizi mutlu da edebilir. Ama muhalefet açısından veya yeni adayların da çıkması açısından başkalarına haksızlık yapmayalım. Dolayısıyla isimlendirmek isteyenler başka isimler de kullanabilirler. Bu da siyasette bir alan genişlemesi olur.''
 
Seçimlere yönelik iki kişiden bahsedilmesi durumunda mutlaka birisi seçilecek noktasına geliceğini ifade eden Arınç, şu değerlendirmede bulundu:
 
"Şimdi geldiğimiz noktada herkesin yaşı, şartları tutuyorsa aday gösterilmesi ihtimal dahilindedir. Türkiye bu konuları günlük hayatında çok fazla konuşmamalıdır evet bunu bilenler belki tartışabileceklerdir. İki sene sonrasına şimdiden odaklanmak ve bunun için senaryolar uydurmak bence vakti zamanı boşa harcamak olur. Hepimiz iki gün sonramızı bilemediğimize göre, 2 sene sonrasının siyasi mühendisliğini yapmaya kalkmayalım''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset