Anne Erdoğan oğlunun omzunda!

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan, Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninden sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, sabah erken saatlerde Başbakan'ın Kısıklı'daki evinden yola çıktı v

Anne Erdoğan oğlunun omzunda!

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan, Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninden sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Başbakan Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesi, sabah erken saatlerde Başbakan'ın Kısıklı'daki evinden yola çıktı ve Fatih Camii'ne ulaştı. Kısıklı'dan itibaren uzun bir konvoy oluşturan araçlar, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Boğaziçi Köprüsü'nden Fatih Camii'ne gitti. Konvoyda yaklaşık 150 araç yer aldı. Başbakan Erdoğan ise annesinin cenazesini taşıyan araca bindi.

Fatih Camii'nde Başbakan Erdoğan, annesinin cenazesini omuzlayarak araçtan indirdi. Cenaze namazı sırasında ise helallik istendiğinde Başbakan kendini tutamayıp gözyaşlarına boğuldu.

Merhume Tenzile Erdoğan, Fatih Camii'ndeki törenin ardından Üsküdar Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi.

BAŞBAKAN ANNESİNİN CENAZESİNİ OMUZLADI!
Fatih Camii'ne gelen cenaze aracından Tenzile Erdoğan'ın cenazesini Başbakan Erdoğan ve bakanlar Faruk Çelik, Beşir Atalay ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş omuzlayarak indirdi.

KESKİN NİŞANCILAR CAMİİ AVLUSUNDA
Fatih Camii'nin içinden sadece Anadolu Ajansı (AA), TRT ve özel bir yapım şirketi olan FPA'nın çekim yapmasına izin verilirken, birer gazeteci ve foto muhabiri de alındı. Caminin protokol girişinde de bariyerler arkasından da basın mensuplarının çekim yapmasına izin verildi. Polis kamerası, caminin giriş kapısı üzerinden çekim yaptı. Keşkin nişancıların da cami çevresindeki binalarda konuşlandığı görüldü.

Camii avlusunda ve cami dışında ise yoğun bir kalabalığın olduğu gözlendi.

Başbakan Erdoğan öğle ve cenaze namazını kılmak için cami avlusuna, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le beraber giriş yaptı.

CENAZE NAMAZINDA ERDOĞAN, GÜL VE ÇİÇEK OMUZ OMUZA SAF TUTTU
Fatih Camii'nde öğle namazı bittikten sonra cemaat musalla taşının başına doğru yöneldi.

Öğle namazının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de camiden çıkarak musalla taşının önüne doğru ilerledi. Cumhurbaşkanı'nın yanında TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yer aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da öğle namazının ardından camiden çıkarak musalla taşının önüne doğru ilerledi.

Cemaat musalla taşının önünde saf tuttu. Başbakan Erdoğan'ın yanında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Beşir Atalay yer aldı.

HELALLİK İSTENİRKEN BAŞBAKAN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Cenaze namazı sırasında Başbakan Erdoğan gözyaşlarını tutamadı. Annesi için hellalik istenirken Başbakan Erdoğan'ın gözyaşlarını tutamadığı ve hıçkırarak ağladığı gözlendi.

Cenaze namazı sona erdikten sonra Tenzile Erdoğan'ın cenazesi tekrar başta Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere omuzlanarak cenaze aracına taşındı.

KARACAAHMET MEZARLIĞINDA DEFNEDİLDİ
Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde konvoy tekrar hareket ederek Karacaahmet Mezarlığı'na doğru yola çıktı. Başbakan Erdoğan sabah saatlerinde olduğu gibi bir kez daha cenaze aracına bindi.

Konvoy yoğun güvenlik önlemleri altında Karacaahmet Mezarlığı'na ulaştı.

Merhume Tenzile Erdoğan'ın cenazesi Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi. Tenzile Erdoğan'ın naaşı, Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan tarafından mezara indirildi. Yine definin ardından ilk toprağı da Başbakan Erdoğan ve ardından kardeşi Mustafa Erdoğan attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler