Ankara'dan tepki yağıyor!

1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi, Fransız Ulusal Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından Türkiye’den tepki yağdı. İşte tartışmalı tasarının onaylanmasına Türkiye'den ilk tepkiler şöyle;KILIÇDAROĞLU : "BU KAR

Ankara'dan tepki yağıyor!

1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi, Fransız Ulusal Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından Türkiye’den tepki yağdı. İşte tartışmalı tasarının onaylanmasına Türkiye'den ilk tepkiler şöyle;

KILIÇDAROĞLU : "BU KARARLA KENDİ TARİHİNE İHANET ETTİ"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda çalışmalarını sürdüren CHP Parti Meclisi, Fransa Ulusal Meclisi'nde "Soykırımı İnkar Yasası" olarak bilinen ve 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin kabul edilmesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, CHP PM'de yapılan değerlendirmeler sonunda, Fransız Ulusal Meclisi'nin aldığı bu kararla, kendi tarihine ihanet ettiği de belirtilerek, tasarının kabul edilmesi kararının kınandığını açıkladı. Çalışmalarına devam eden CHP PM bu konuyla ilgili gelişmelerin büyük bir dikkat ve sorumluluk duygusuyla takip edilmesini de kararlaştırdı.

BAHÇELİ: "KARA LEKE OLARAK TARİHE GEÇMİŞTİR"
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Fransa Ulusal Meclisi'nde kabul edilen sözde soykırım iddialarının inkar edilmesine ceza verilmesi tasarısının yasalaşmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, "Fransa Ulusal Meclisi'nde kabul edilen sözde Ermeni soykırım iddialarını inkâr edenlere para ve hapis cezası verilmesi yönündeki karar büyük bir skandal ve kara leke olarak tarihe geçmiştir. Bu ülke tarafından, geçmişte uydurma Ermeni soykırım tezlerinin benimsenmesinden sonra, şimdi de sırayı soykırım yalanının reddini suç sayan ve bunu cezai yaptırıma bağlayan ibretlik yasa teklifinin onaylanması almıştır. Aynı zamanda ifade ve düşünce özgürlüğüne vurulan bir darbe ve kelepçe olan bu kararın, Batı zihniyetinin gerçek niyet ve tutumunu deşifre etmesi bakımından da son derece manidar olduğu ortadadır."

ARINÇ : "NASIL BİR GARABETİN İMZA ATTIKLARINI BİRGÜN ANLARLAR"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç : "Fransa Meclisi, yasayı kabul ederek tarihe ve gerçeklere karşı bir karartma operasyonu yapmıştır. Bilim adamlarının bile düşüncelerine ipotek koymayı hedefleyen bu girişim ilkel bir anlayışın sonucudur ve tamamen art niyetlidir. Zaten Fransız parlementosundan 577 miletvekilinden yanlızca 50 civarında milletvekili bu utanç verici yasa için el kaldırabildi. Çünkü oturuma gelme cesaretini bile gösteremeyen milletvekilleri bunun Fransa'ya Engizisyon Mahkemelerini geri getirme anlamına geldiğini çok iyi biliyorlar. Gerçi tarihinde Galileo'yu dünya dönüyor diye yargılayan bir sabıkaya sahip ülke için bu garabet abidesi Galileo'dan bugüne kadar Fransa'da pek de birşeylerin değişmediğini acı bir şekilde gösterdi. Şimdi şunu merak ediyorum, bu yasanın ardından Fransızlar geçmişlerinde yaptıkları gibi Soykırım yoktur diyenlere karşı bir cadı avı mı başlatacak? Tarihe ve tarihi gerçeklere karşı ihanet anlamına gelen bu yasayı çıkaran Fransa Parlementosunu kınıyorum. Umarım nasıl bir garabetin altına imza attıklarını birgün idrak edebilirler."

ÖMER ÇELİK: " TARİHİ OLAYLARIN SAĞLIKLI BİÇİMDE KONUŞULMASININ ZEMİNLERİNİ TAHRİP EDİYOR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik "Kanun çıkararak, tarih hakkında hüküm vermek; tarihi olayları, günlük siyasi çıkarların malı-mülkü-eşyası haline getirmektir. Fransa bu tavrıyla, Türkler ve Ermeniler arasında tarihi olayların saglıklı biçimde konusulmasının zeminlerini tahrip ediyor. Tarihi olaylar hakkında kanun yoluyla yasakçı hükümler vermek, gerçeğin peşinde koşanların misyonlarını zedelemektir, gaspetmektir."

FARUK ÇELİK: "BİR ZAVALLILIK OLARAK GÖRÜYORUM"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik: "Tarihi gerçekleri bir kanunla değiştirebileceklerini zannediyorlar. Bütün AB standart, norm, hukukuna aykırı bir düzenlemedir bu. Bir zavallılık olarak görüyorum. Çünkü kendileri bunu seçime endekslediler. Kanuni Sultan Süleyman'dan yardım isteyen Fransuva, bugün bu tabloyu görse, kulağını çekmek değil dilini koparırdı Sarkozy 'nin. Bunu Fransız halkı yapacaktır."

VEYSEL EROĞLU: GEREKEN MİSİLLİMEYİ YAPMAYA HAZIRIZ.
Fransa Ulusal Meclisi'nde "Soykırımı İnkar Yasası" olarak bilinen ve 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifinin kabul edilmesine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Gereken misillimeyi yapmaya hazırız"dedi

ERDOĞAN BAYRAKTAR: "BÖYLE BİR İŞİ ACİZ BİR İNSAN YAPAR"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: Bu Sarkozy’nin aczinin tezahürüdür. Ancak böyle bir işi aciz bir insan yapar. İnsanlıkla, düşünce özgürlüğü ile alakası olmayan bir olay. Son derece üzgünüz."

OKTAY VURAL: "KENDİ TARİHİNE BAKAMAYANLARIN BİZE KARA ÇALMAYA HAKKI YOKTUR"
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ermeni "Kendi tarihine bakamayanların bize kara çalmaya hakkı yoktur" dedi.

MERAL AKŞENER:"ŞİDDETLE KINIYORUM"
Meclis Başkanvekili Meral Akşener "Aziz milletimizin ve gazi Meclisimizin siz değerli üyeleri adına tarih önünde Fransız ulusal Meclisinin bu kararını şiddetle kınıyorum"dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset