Ankara'da Kritik Zam Buluşması

Başbakan Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Görüşmeye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.Görüşmede ÖTV artışının ardından beklenen ilave tedbirlerin yani doğalgaz, elektrik zamla

Ankara'da Kritik Zam Buluşması

Başbakan Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile bir araya geldi. Görüşmeye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.

Görüşmede ÖTV artışının ardından beklenen ilave tedbirlerin yani doğalgaz, elektrik zamları ve KDV'nin bir puan artırılması konuları masaya yatırılıyor.
 
1 Ekim'den itibaren elektrik ve doğalgaza zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor.
 
Ankara'da gazetecilerin "Elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam olacak mı" sorusunu yanıtlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Bu sorunun cevabı ne evet, ne de hayır. Her ay sonunda değerlendirme yapıyoruz, ona göre karar paylaşılacak" cevabını verdi.
 
Yıldız'ın bu açıklamasının ardından Ankara'da kritik bir göüşme gerçekleşiyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Enerji Bakanı Yıldız, doğalgaz zammı konusunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.
 
Doğalgaz zammının olup olmayacağı, olursa ne kadar olacağı ve ne zaman uygulanacağının bu kritik görüşmede netleşmesi bekleniyor.
 
BAKAN'DAN SERT TEPKİ
Bu arada Enerji Bakanı Yıldız, Karadeniz'de doğalgaz sevincinin kısa sürdüğüne yönelik habere sert tepki gösterdi.
 
Bakan Yıldız, bir süre önce doğalgaz bulgularına rastlanan Istranca'daki kuyunun kapatıldığı yönündeki haberlere ilişkin şunları kaydetti: ''Biz gerçek petrol ve doğalgaz kuyularıyla ilgileniyoruz. Her aklı yetenin kuyuya attığı taşı çıkarmakla yükümlü değiliz. Bu haberi yapan arkadaşa sitemlerimi iletiyorum. Biz ciddi iş yapıyoruz. Yapılanları savunmak bile yaptığımız ciddi işe sıkıntı getirmekte. Çalışmaların kuyunun dışında devam etmesi lazım ve o zamana kadar kuyunun kapatılması lazım. Kaynağın ne kadar ekonomik olduğu 3-4 aylık çalışmanın ardından belli olacak. Sondaj sonrası çalışmalar devam ediyor.''
 
İktidarıyla muhalefetiyle, seveniyle sevmeyeniyle Türkiye'de bulunan kaynağın herkesi sevindirmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, ''İthalattan şikayetçiysek yerli ve yenilenebilir kaynaklarımıza öncelik vermemiz lazım. Bunları ön plana almamız lazım. Gayretlerimiz bu yüzden. Buna sevinmeyenleri ithalat yaptığımız ülkelerle işbirliği yapması olarak görürüm. Buna da şiddetle karşı çıkarım. Bu haberin maksatlı yapıldığını düşünüyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler