Ankara ile Bağdat arasında gerilim!

Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin “Türkiye iç işlerimize karışmasın” çıkışının ardından ikili diplomatik ilişkiler gerildirak, Ankara’yı içişlerine karıştığı gerekçesi ile ‘protesto etmek’ için Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ni görüşmeye çağırdı.Elçinin ç

Ankara ile Bağdat arasında gerilim!

Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin “Türkiye iç işlerimize karışmasın” çıkışının ardından ikili diplomatik ilişkiler gerildirak, Ankara’yı içişlerine karıştığı gerekçesi ile ‘protesto etmek’ için Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi’ni görüşmeye çağırdı.

Elçinin çağırılması, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Ankara’ya geçen hafta yaptığı ‘iç işlerimize karışmayın’ uyarısının üzerine geldi. Irak Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Büyükelçi Yunus Demirer’in “Irak hükümetinin son dönemde Türk yetkililer tarafından yapılan yorumlardan duyulan endişeyi belirtmek ve bu yorumların iki ülkenin arasındaki ilişkileri kötü etkileyeceği uyarısında bulunmak için çağırıldığı” belirtildi. Ayrıca “Bu yorumların müdahale olarak görülmektedir ve Türkiye ikili ilişkileri kötü etkileyebilecek eylemlerden kaçınmalıdır” denildi.

Maliki, geçen hafta Başbakan Erdoğan’ın ülke siyaseti hakkındaki yorumları üzerine “Türkiye bölgeye felaket ve iç savaş getirebilecek bir rol oynuyor. Ancak bunun sonucunda zararlı çıkan Türkiye olur, çünkü birçok mezhep ve etnisite barındırıyor” demişti.

Sünni ve Şii politikacıların gerilim yaşadığı ülkede Erdoğan’ın Iraklı Sünni yetkililerle görüşmesi Şii Maliki hükümetini kızdırdı. Ankara da, Irak’ın Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin tehdit içeren sözlerinden dolayı sözlü uyarıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset