Anayasaya tercüman lazım!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Seçim sürecinde AK Parti'ye karşı Türkiye genelinde bir şiddet kampanyası başlatıldı. 150'den fazla seçim büromuz, aracımız, il ve ilçe başkanlıklarımız saldırıya uğradı” dedi.Başbakan Erdoğan, par

Anayasaya tercüman lazım!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Seçim sürecinde AK Parti'ye karşı Türkiye genelinde bir şiddet kampanyası başlatıldı. 150'den fazla seçim büromuz, aracımız, il ve ilçe başkanlıklarımız saldırıya uğradı” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisince Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasına “sevgili Adanalılar, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum” diyerek başladı.

“Kardeşler, Adanalı Karacaoğlan bu toprakları ne kadar sevdiyse, inanın bizler de bu toprakları, bu Çukurova'yı işte o kadar seviyoruz” diyen Erdoğan, “Çünkü Adana, medeniyet şehridir, Adana, ticaret şehridir, sanayi şehridir. Adana Çukurova'nın fedakar çiftçisinin şehridir. Adana bizim göz bebeğimiz. Adana bizim aşkımız, sevdamız. 8,5 yıl boyunca Adana için hizmet ürettik, eser ürettik. İnşallah çok daha fazlasını yapıyoruz, hiç endişeniz olmasın, yapacağız da” diye konuştu.

Erdoğan, Adana'ya yaklaşık 2 ay önce 27 Mart'ta geldiğini hatırlatarak, “O gün tam 75 farklı eser ve hizmetin açılışını sizlerle birlikte yaptık. Adana'ya yeni okullar, derslikler yaptık, konutlar kazandırdık. Adana'daki 33 özel sektör yatırımını sizlerle birlikte açtık. O gün sizlere bir de müjde vermiştim. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin kurulmasına ilişkin tasarının komisyondan geçtiğini TBMM'ye geldiğini söylemiştim. Tasarı görüşüldü, kabul edildi, onaylandı. Artık Adana ikinci üniversitesine kavuştu. Adanalı tüm gençlere hayırlı olsun” dedi.

“Görüyorsunuz bunları bizden öncekiler yapmadı, yapamadı onlar laf üretti biz iş üretiyoruz” ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Sevgili kardeşlilerim, Adanalılar... Maalesef seçim sürecinde AK Parti'ye karşı Türkiye genelinde bir şiddet kampanyası başlatıldı. Türkiye genelinde 150'den fazla seçim büromuz, aracımız, il ve ilçe başkanlıklarımız saldırıya uğradı, hatta millet vekillerimiz bile bu saldırılarda hedef alındı. Bizzat, içinde bulunduğum otobüs saldırıya uğradı. Bu arada koruma polisim maalesef hedef oldu. Otobüsten düşmek suretiyle çok ciddi beyin travması geçirdi, şuuru kapalı ameliyat oldu, inşallah dualarınızın himmetiyle şifa bulur. Ama kimse bunu görmüyor, kimse bu polisimizin uğradığı, saldırıyı, bizlerin uğradığı saldırıyı görmüyor ve nezaket ustası kesilenler, nezaketen de olsa bir siyasetçi olarak kalkıp siyasi meslektaşına bir geçmiş olsun deme telefonunda bile bulunmuyor. Önemli değil. Fakat biz onların yaptığını yapmadık, bugüne kadar.”

 

 

Erdoğan, CHP ve MHP genel başkanının, BDP'lilerin kışkırtması, tahrikleri neticesinde AK Parti'nin hedef yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ne yazık ki Adana'da da AK Parti hedef yapıldı ve yapılıyor. Sadece 15'e yakın seçim büromuz seçim araçlarımız maalesef taşlandı, saldırıya uğradı. Değerli kardeşlerim, şunu Adana'da açık açık söylüyorum, biz bu tehditlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Biz bu zorbalara pabuç bırakmadık, bırakmayacağız. Biz bu şiddettin diline teslim olmadık olmayız. Adana'nın yolları taştan, bunlar çıkartamaz bizi baştan, bu kadar basit. Adana'da AK Parti sadece BDP'nin, sadece terör örgütünün değil, aynı zamanda MHP'nin hedefi, milletvekillerimize, adaylarımıza yapılan tehditleri biliyorsunuz. 12 Eylül'deki gibi CHP, MHP, BDP, illegal örgütler ittifak halindeler. Medya bunlarla beraber AK Parti'nin karşısına dikildi. Maşallah bu ekip tam bir muhabbet içinde, birbirleriyle çok iyi anlaşıyorlar, tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Onlar çetelerle muhabbet içinde varsın olsun. Biz milletimizle muhabbet halindeyiz. Onlar küresel çetelerle işbirliği içinde, biz Adanalı kardeşlerimizle işbirliği halindeyiz. Onlar taşla, molotofla yürüyor, biz milletimizle yürüyoruz. Bu kadar saldırıya uğradığımıza göre demek ki doğru yoldayız. Demek ki milletimizle birlikteyiz. Demokrasiye, millet iradesine inancı kalmayanlar işte böyle şiddetle ayakta kalma çabası içerisindeler.

Fikirleri olmayanlar işte böyle taşla, molotofla, silahla konuşmak isterler. Planları projeleri hedefleri olmayanlar işte böyle kışkırtmayla bir yere varacaklarını sanırlar. Biz bunlara aldanmayacağız, biz şiddettin diline teslim olmayacağız. Biz demokrasi, özgürlük diyeceğiz. Büyük Türkiye diyeceğiz.”

“DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRDİK”

“Kardeşlerim, 8,5 yıl boyunca sadece demokrasi dedik, demokrasiyi güçlendirdik” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Aynı şekilde devam edeceğiz, hiç kimsenin endişesi olmasın. hiç kimse tedirgin olmasın korkmasın. Biz demokrasiden, özgürlüklerden taviz vermeyeceğiz. Ama aynı zamanda bu ülkede huzuru en güzel şekilde tesis edeceğiz. Bütün tahriklere rağmen, kardeşliğimizi yüceltecek, bu ülkeyi kardeşliğimiz üzerinde yücelteceğiz. 12 Haziran demokrasimiz açısından son derece önemli dönüm noktası. 12 Haziran sonrası bizim en büyük projemiz yeni bir anayasa.”

Anayasanın bir ülkeyi ayakta tutan, istikrar, güven ve huzur içinde yaşatan, ülkenin geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemesini sağlayan en önemli metin olduğunun altını çizen Erdoğan,şöyle devam etti:

“Anayasa her birimizin günlük yaşamıyla doğrudan alakalıdır. Anayasa ekonomiyle, istihdamla, üretimle doğrudan bağlantılıdır. Anayasa, demokrasi, özgürlüğün en önemli teminatıdır. Biz de maalesef bugüne kadar anayasalar millet tarafından yapılmadı. Müdahalelerin ardından belli kişiler, belli gruplar, belli zümreler tarafından hazırlandı. O anayasalar özgürlükleri kısıtladı, demokrasiyi arızalı hale getirdi. Ekonominin, Türkiye'nin önünü açmadı. Tam tersine bu anayasaların bizati kendileri sorun haline dönüştü. Biz şimdi öyle bir anayasa yapalım ki Türkiye şaha kalksın diyoruz. Öyle bir anayasa yapalım ki kardeşliğimiz daha da yücelsin istiyoruz. Öyle bir anayasa yapalım ki 74 milyonu kucaklasın, 74 milyon bunu sahiplensin istiyoruz.”

“UZLAŞMA İÇİNDE...”

Anayasanın dilinin de önemli olduğuna değinen Erdoğan, “Şu andaki anayasanın dilini ben anlamıyorum, tercüman gerekiyor. Tercümansız bir anayasaya ihtiyacımız var. Biz anayasayı okurken avukat mı tutacağız. İşte bunlar şimdi kalkıyor millet anayasasını yapacak, o anayasa yapılırken uluslararası ilişkiler, ekonomisti, siyaset bilimcisi, psikologları, kim olursa hepsi yer alacak, STK'lar bunda yer alacak. En sonunda anayasa hukukçuları bu işin teknik yolunu ele

alacaklar. Biz bu anayasayı kendi başımıza yapmayacağız. Toplumun her kesimiyle uzlaşma içinde bir anayasa hazırlayacağız. Kolektif bir akıl oluşturacağız. Bu kolektif akılla bunu kuracağız. Adana'daki, Van'daki kardeşim de İstanbul'daki kardeşim de bu benim anayasam diyecek. Şakirpaşa, Ova mahallesindeki, Şehit Duran'daki kardeşim bu benim anayasam diyecek. Onur mahallesindeki, Kiremithane'deki kardeşim bu benim anayasam diyecek” ifadesini kullandı.

“İnşallah 12 Haziran'dan sonra bunu başaracağız” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“2023 hedeflerine böyle bir anayasayla ulaşabiliriz. Biz Türkiye'yi dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri yapmak istiyoruz. Bunu böyle bir anayasa ile başarabiliriz. O yüzden sizden büyük destek istiyoruz. Güçlü şekilde bir daha destek istiyoruz. CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de MHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de futbol takımı tutar gibi değil, hizmet, siyaseti üretenlere oy vermelerini istiyorum. İstismar siyaseti değil, ideoloji siyaseti değil. İnanıyorum ki benim Adanalı kardeşim futbol takımı tutar gibi 12 Haziran'da sandığa gitmeyecek. Kardeşim Adana'ya kim hizmet ediyorsa, biz onun yanındayız diyecek. Soruyorum, CHP'nin şu Adana'ya hizmeti oldu mu? MHP”nin şu Adana'ya hizmeti oldu mu? BDP'nin böyle bir şey yapması zaten söz konusu değil, oylarımızı niye ziyan ediyoruz, niye kaybediyoruz, niye ben oyumu boşa harcayım ya?”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset