Anayasa Mahkemesi'nden karar

 Mahkeme başvuruyu Salı günü esastan görüşecek. İptal başvurusunu şekil yönünden incelemesi beklenen Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı sürpriz olarak değerlendirildiAnayasa Mahkemesi, “5982 sayılı Türkiye  Cumhuriyeti Anayasası'nın bazı maddelerinde değişik

Anayasa Mahkemesi'nden karar

 Mahkeme başvuruyu Salı günü esastan görüşecek. İptal başvurusunu şekil yönünden incelemesi beklenen Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı sürpriz olarak değerlendirildi

Anayasa Mahkemesi, “5982 sayılı Türkiye  Cumhuriyeti Anayasası'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılması hakkında kanunun  iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına” ilişkin ilk incelemeye 8 Haziran 2010  Salı günü devam edecek.

 Anayasa Mahkemesi bugünkü gündem toplantısında 111 milletvekilinin açmış  olduğu söz konusu iptal davasının ilk incelemesini yapmaya başladı.

Mahkemeden yapılan açıklamada “5982 sayılı Türkiye Cumhuriyeti  Anayasası'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılması hakkında kanunun iptali ve  yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin ilk incelemeye 8 Haziran 2010 Salı günü devam  edilmesine oy birliğiyle karar verildiği” belirtildi.

Yüksek mahkeme, yaptığı ilk incelemede dosyada eksiklik bulunmadığına  karar verirse, davayı daha sonra belirlenecek bir günde esastan karara  bağlayacak.

Yüksek mahkemenin davayı esastan incelemeye karar vermesi halinde,  yürürlüğün durdurulması istemi hakkında öncelikli olarak karar vermesi  bekleniyor.

KILIÇ'IN SÖZLERİ TARTIŞMA YARATMIŞTI

Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç daha önce anayasa paketiyle ilgili “Tamamını iptal etmek gibi birşey söz konusu değil. 4-5 madde ile ilgili görüşülecek” demişti.

Kılıç'ın bu sözlerine Ak Parti büyük tepki göstermiş, Ak Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Anayasa değişikliğiyle ilgili Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın görüş beyan etmesinin ihsası rey olduğunu öne sürerek, "Haşim Kılıç, ihsası reyde bulunmuş ve suç işlemiştir. Burada büyük bir hukuk skandalı var. Anayasa Mahkemesi hukuka en fazla riayet etmesi gereken kurum" demişti.

KILIÇDAROĞLU: "YARGININ VERECEĞİ KARARA HERKES SAYGI DUYMALI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa  değişikliğiyle ilgili iptal istemi için, “Yargının vereceği her karar, hepimizin  saygı duyması gereken bir karardır. Ona hepimiz saygı göstereceğiz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset