Ama komşusu bakın kim oluyor?

Baykal’da, TBMM Başkanlığı tarafından uygun görülen B Blok’a taşınacak. Ana Bina’da oda verilmeyen Baykal da, "Benim böyle bir talebim yok. Ben odaya gitmem. Sekreterimin oturacağı bir yer olsun yeter" dedi. Genel başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra TB

Ama komşusu bakın kim oluyor?

Baykal’da, TBMM Başkanlığı tarafından uygun görülen B Blok’a taşınacak. Ana Bina’da oda verilmeyen Baykal da, "Benim böyle bir talebim yok. Ben odaya gitmem. Sekreterimin oturacağı bir yer olsun yeter" dedi.

 

Genel başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra TBMM’deki makamını boşaltan Deniz Baykal, odasız kaldı. CHP’li TBMM İdare Amiri Ahmet Küçük de, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ile görüşerek Baykal’a oda ayarlanması için talepte bulundu. Küçük, Şahin’e, "Mümkünse, TBMM Ana Bina’da bir oda talebimiz var. Ana Bina’dan bir yer olursa iyi olur" dedi. ANKA’nın edindiği bilgiye göre Küçük, TBMM Başkanı’na olabilecek yerler için de birkaç öneri getirdi. Küçük, TBMM Başkanı’na, Ana Bina’da Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’nun makamının yanında bulunan danışmanlar odasının olabileceğini ifade etti. TBMM Başkanı Şahin’in de, "Değerlendirme yapacağım" dediği belirtildi. Ancak, Küçük’ün, Deniz Baykal’a, TBMM Ana Bina’dan oda talebi kabul edilmedi. Baykal’a Ana Bina yerine Halkla İlişkiler Binasında B Blok’ta zemin katta körüklü odanın verilebileceği ifade edildi. ANAP’ın eski Genel Başkanı ve DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’ın odasının da B Blok’ta 1. katta körüklü oda olduğu belirtildi.

 

“ODA İSTEMİYORUM, SEKRETERİMİN OTURACAĞI BİR YER OLSUN YETER”

TBMM Başkanlığı tarafından Ana Bina’da oda talebi kabul edilmeyen Küçük, Baykal ile bugün görüşerek konuyu aktardı. Edinilen bilgiye göre Baykal, "Benim böyle bir talebim yok. Sekreterimin oturacağı bir yer olsun yeter. Neresi olursa olsun. Ben odaya gitmem, sekreterim otursun yeter" dedi. Baykal’ın, "Sen neden ilgilendin" sözlerine de Küçük, "Benim görevim bu" diye karşılık verdi.

 

BAYKAL YILMAZ’A KOMŞU OLACAK

Baykal, DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz’a komşu olacak. TBMM Başkanlığı tarafından Baykal’a, Halkla İlişkiler Binası B Blok alt zeminde oda verildi. Böylece B Blok 1. katta odası olan Yılmaz ile Baykal aynı binada oturacak. 

TBMM Genel Kurul Salonu, TBMM’de grubu bulunan partilerin genel başkanların odaları Ana Bina’da yer alıyor. Ayrıca, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, grup başkanvekillerin de makamları Ana Bina’da bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset