"Alternatif DP'dir''

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Siyaset sahasını boş bulup afra tafra atanlara, (alternatif yok) diyenlere sesleniyorum: Alternatif DP'dir'' diye konuştu. Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen DP 9. Olağan Büyük Kongresi'nde, divan başkanlığının olu

"Alternatif DP'dir''

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Siyaset sahasını boş bulup afra tafra atanlara, (alternatif yok) diyenlere sesleniyorum: Alternatif DP'dir'' diye konuştu.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen DP 9. Olağan Büyük Kongresi'nde, divan başkanlığının oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.


Daha sonra Anıtkabir ziyareti için bir heyet ve kongrede çalışma yapacak komisyonlar oluşturuldu.

Salonun, millete, ''ey büyük milletim çaresiz, sahipsiz, yalnız değilsin'' diyerek haykırdığını belirten Soylu, dünyanın bir değişim ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

DP tarihini anlatan 5 dakikalık bir kısa film ekrana geldi. Filmde ekrana gelen eski genel başkanlardan Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Tansu Çiller salondakilerden büyük alkış aldı.

Soylu, konuşmasında iktidara yönelik eleştirilerde bulunarak şunları kaydetti:

''Başbakan Erdoğan iki de bir sıkıştığında, her hatasının arkasından 'tek devlet,tek millet, tek bayrak' demiyor mu? Öyle mi? Bu ülkede her zaman bayrak da millet de devlet de tek olmuştur, Allah da Kitap da bir olmuştur, bir olacaktır. Öyle sloganlarla, sıkıştığında değerler üzerinden siyaset yaparak Türkiye'nin önü açılmaz. Hiç bir gün değerler üzerinden siyaset yapmadık.''

Küresel kriz başladığında beri hiç bir olumlu adım atılmadığını savunan Soylu, bütün dünya ülkelerinde önlem paketleri açıklanırken hükümetin tek bir tedbir almadığını ileri sürdü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler