Almanya'ya türban resti

Almanya ile Türkiye arasında sünnetten sonra şimdi de türban krizi patladı. Almanya Federal İçişleri Bakanlığı’nın radikal hareketlere yönelik kampanya afişindeki türbanlı kadın fotoğrafı hükümeti alarma geçirdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya

Almanya'ya türban resti

Almanya ile Türkiye arasında sünnetten sonra şimdi de türban krizi patladı. Almanya Federal İçişleri Bakanlığı’nın radikal hareketlere yönelik kampanya afişindeki türbanlı kadın fotoğrafı hükümeti alarma geçirdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya hükümetine kampanyayı durdurması, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e de olaya el koyması çağrısında bulundu. 

“FATMA” MESAJI KIZDIRDI

Almanya’da 21 Eylül’de billboard ve gazete ilanlarıyla start alması beklenen kampanya afişinde, türbanlı bir kadın fotoğrafıyla birlikte, “Bu bizim kızımız Fatma. Onu özlüyoruz çünkü artık onu tanıyamıyoruz. Her geçen gün daha da radikalleşiyor. Onu dini fanatiklere ve terörist gruplara tamamen kaybetmekten korkuyoruz” ifadelerine de yer verilmesi hükümetin tepkisini çekti. 

Yurtdışı Türklerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Müslümanları rencide ettiği gerekçesiyle Almanya’dan kampanyanın durdurulmasını istedi. Yakın takibe aldırdığı kampanyanın durdurulması için Alman hükümeti nezdinde girişim de başlatan Bozdağ, Almanya Başbakanı Merkel’e de olaya el koyması için çağrı yaptı. Bozdağ, Alman İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulan ve kampanyayı organize eden Güvenlik İşbirliği İnisiyatifi’nde yer alan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne de bu çatı örgütünden ayrılması önerdi. 

İSRAİL’E ŞARAP FESTİVALİ TEPKİSİ

Hükümet, İsrail’de tarihi Beersheva Camisi’nin bahçesinde yapılacak “Şarap Festivali” için de devreye girdi. 5 Eylül’deki festivale, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in ardından Bozdağ da tepki verdi. Bozdağ, cami bahçesinde şarap etkinliği düzenlemesini provakasyon olduğunu belirterek, İsrail’e “festivali düzenlemekten vazgeçin” dedi. Türkiye’nin bu olaya yönelik tepkisini, İsrail ile ilişkilerin, Mavi Marmara krizinin ardından dondurulması nedeniyle diplomatik kanallar yerine medya aracılığıyla iletmesi de dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler