“Allah’ın rızası onlara sevgi ve şefkatten geçiyor”

Genç, yaşlı ve emeklilerle bir araya geldi.

“Allah’ın rızası onlara sevgi ve şefkatten geçiyor”

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifak Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısıyla huzurevi sakinleri ve emekliler derneği üyeleriyle bir araya geldi.

YAŞLILARLA TEK TEK İLGİLENDİ

Huzurevi sakinleriyle tek tek sohbet eden, hâl ve hatırlarını Başkan Genç, sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Toplumda her geçen gün yaşlı nüfusun arttığına dikkat çeken Başkan Genç, bundan dolayı yaşlılar ile ilgili projeler yapacağını belirterek, "Yaşlılarımızın ve emeklilerimizin güzel vakit geçirebilecekleri İkinci Bahar Yaşam Merkezi kuracağız. Mağmat Boğazı'nda hayata geçireceğimiz 15 bin metre karelik bu yaşam merkezinde yaşlılarımız boş zamanlarını doğayla iç içe sosyal aktivitelerle hoş bir şekilde geçirecek. Yaşlılarımız bizim velinimetimizdir." dedi. 

“Allah’ın rızası onlara sevgi ve şefkatten geçiyor”

YAŞLILARA SAYGIYI ESAS ALAN BİR MİLLETİZ

Türk milletinin örfünde yaşlılara hürmet etmenin ve saygı göstermenin çok önemli olduğunu belirten Başkan Genç, "Biz büyüklerimize gerçekten değer veren bir milletiz. Çeşitli vesilelerle büyüklerimizi ziyaret ettiğimizde onların elini öpmenin ayrı bir değeri var. Küçüğüne sevgiyi, büyüğüne saygıyı ve aileyi esas alan bir milletiz. Siz büyüklerimiz bizleri böyle yetiştirdiniz; biz de sizden bu değerleri böyle devraldık. Biz bunu görev addederek, toplumumuzun her zaman bu değerleriyle birlikte bir bütün olması için bunu gelecek nesillerimize de böyle öğreteceğiz. Zira buna çok çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir inanca da sahip milletiz. Kur'an-ı Kerim'de Cenab-ı Allah buyuruyor ki, "Her kim annesi, babası yanında yaşlanırsa ona asla öf bile demesin." Bunu Allah Kur'an-ı Kerim'inde bir emir olarak buyuruyor. Biz bu inancımızı ve geleneğimizi geleceğimiz olan çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

“Allah’ın rızası onlara sevgi ve şefkatten geçiyor”

SİZLER SAYESİNDE BUGÜNLERE GELDİK

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon Şube Başkanı Burhan Atalar ve dernek üyeleriyle de sohbet eden Başkan Genç, emeklilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini dile getirerek, "Emeklilerin alın teri, canhıraş hane çalışması sayesinde bugünlere geldik. Bugünlere gelmemizde sizlerin emeği, gayreti yadsınamaz. Zamanında çalışıp ürettiniz ve hem ülkemize, hem de Trabzon'a değer kattınız. Sizlerin sorunlarıyla da yakından ilgiliyiz. TOKİ'nin sizler için yaptığı konut projeleri için defalarca TOKİ yetkilileriyle görüşmelerim oldu. Emekli olan her bir vatandaşımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi için her platformda sizlere destek olmaya devam edeceğiz. Ortahisar Belediyemizden de çok sayıda çalışan emekli oluyor. Biz onlarla da irtibatımızı sürdürüyoruz... Zaman zaman onlarla çeşitli programlar vasıtasıyla bir araya geliyoruz. Toplumun her kesimini olduğu gibi emeklilerimizi ve yaşlılarımızı da kendi ailemiz olarak görüyoruz. Bizler birlikte Ortahisar ailesini oluşturuyoruz. Eğer bu ailenin bir üyesinin sıkıntıları, sorunları olursa bu bütün aileye yansır. Ve toplumun genelinde de sosyal hayatta aksamalar, sorunlar meydana gelir. O nedenle biz toplumun her kesimini önemsiyoruz. Her bir sorununuzda, her bir ihtiyacınızda sorunlarınızı, dertlerinizi bana hiç çekinmeden ulaştırabilirsiniz.  Bu konuda gönlünüz, içiniz rahat olsun. Hepinize programımıza iştirak ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Sadece yaşlılar haftası ya da emekliler haftasında değil, her gün ve her hafta bizim gönlümüzde yeriniz ayrıdır. Bunu bilmenizi istiyorum." ifadelerine yer verdi.

“Allah’ın rızası onlara sevgi ve şefkatten geçiyor”“Allah’ın rızası onlara sevgi ve şefkatten geçiyor”“Allah’ın rızası onlara sevgi ve şefkatten geçiyor”“Allah’ın rızası onlara sevgi ve şefkatten geçiyor”“Allah’ın rızası onlara sevgi ve şefkatten geçiyor”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset