'Allah CHP'lilere sabır versin'

Başbakan Erdoğan, Maliki'nin 'Türkiye bölgede düşman devlet haline geliyor' sözlerine sert yanıt verdi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek, "Allah CHP'lilere sabır versin" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan, Katar'dan dönüşünde havalimanında aç

'Allah CHP'lilere sabır versin'

Başbakan Erdoğan, Maliki'nin 'Türkiye bölgede düşman devlet haline geliyor' sözlerine sert yanıt verdi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da eleştirerek, "Allah CHP'lilere sabır versin" dedi.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan, Katar'dan dönüşünde havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin sözlerine sert yanıt verdi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

 

"Kendisine cevabımızı aslında Dışişleri Bakanlığı olarak verdik. Sayın Maliki'ye fazla söz verirsek bu onun orada şov yapmasına fırsat verir, onun prestij sağlamasına fırsat vermemize gerek yok. Kem söz sahibine aittir diyorum.

Yazılı açıklamamızda da ifade ettiğimiz gibi 'Türkiye Irak halkını her zaman bağrına basmış, en kötü anlarında yanında olmuş bir ülkedir. En kötü anında 48 anlaşma yapmak suretiyle Irak'a verdiğimiz değeri göstermiş olduk.

10 yıl önce Irak'a girenler daha yeni yeni oradan ayrıldılar, onlar mı içişlerine karışanlar... Biz Irak'ın içindeki her kesimle her siyasi partiyle bugüne kadar irtibat halinde olduk, yarın da olacağız.

Bu bizim kardeşlik ilişkilerimizin bağıdır. Burada da ne sunni ne de şii ayrımı yaparız. Arap olsun Kürt olsun Türkmen olsun hepsi bizim kardeşimizdir. Maliki'nin bu tavırları bizi Iraklı kardeşlerimizden ayıramaz, bunu bilmesi lazım." 

 

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hükümetin terörle müzakere yaptığı' yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise, Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Allah CHP'lilere sabır versin" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler