Akyazı temeli ne zaman atılacak?

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, Akyazı Spor Kompleksi Projesi'nde Trabzonspor için yapılacak 40 bin kişilik stadyumun temelini Ağustos ayında atmayı hedeflediklerini söyledi.  Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklama

Akyazı temeli ne zaman atılacak?

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı ve TOKİ eski Başkanı Erdoğan Bayraktar, Akyazı Spor Kompleksi Projesi'nde Trabzonspor için yapılacak 40 bin kişilik stadyumun temelini Ağustos ayında atmayı hedeflediklerini söyledi. 

Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklamada, 2023'e kadar Türkiye'nin her meselesinin ele alındığı AK Parti'nin seçim beyannamenin "ileri demokrasi", "büyük ekonomi", "güçlü toplum", "yaşanabilir çevre ve marka şehirler" ile "lider ülke" olduğunu bildirdi.

"Yaşanabilir çevre ve marka şehirler" başlığının hazırlanmasında kendi ekibinin katkısının olduğunu dile getiren Bayraktar, "Yaşanabilir çevre ve marka şehirler kapsamında 500 bin konut daha yapacağız. Marka kentler oluşturacağız. Bunlardan biri de Trabzon olacak. Şöyle ki, hükümet Trabzon'un da aralarında bulunduğu 7 kenti büyükşehir belediyesi yapacak. Büyükşehir Belediyesi olacak Trabzon daha hızlı gelişecek ve Akyazı Spor Kompleksi Projesi gibi dev projelerin katkısıyla marka kent olacak. Trabzonspor'da şampiyon olarak bu çalışmalarımızı taçlandıracak. " dedi.

Trabzon'un bölgesel bir şehir ve marka kent olması için Akyazı projesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bayraktar, Trabzonspor'un 40 bin kişilik stadyumunun da yer alacağı projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile TOKİ tarafından başlatıldığını ve dolgu çalışmalarının hızla sürdüğünü kaydetti.

700 bin metrekarelik alanın doldurularak Trabzon'un dünya ve Avrupa standartlarında bir spor kompleksine kavuşacağını anlatan Bayraktar, "Akyazı projesi ile Trabzon ve Akçaabat birleşmiş olacak. Kentimizin büyükşehir olması ile birlikte yakınındaki ilçeler Trabzon ile büyüyecek. Orada yapılacak stadın projesi üzerinde çalışılıyor. Sayın Başbakanımızın onayıyla projeyi en kısa sürede uygulamaya koyacağız.

Ağustos ayında Trabzonspor için yapılacak 40 bin kişilik stadyumun temelini atmayı hedefliyoruz. Ayrıca proje 2 yılda değil 1, 5 yılda bitecek. Trabzon için hayati bir öneme sahip olan Akyazı, sadece bir stadyum projesi değil. Çevresinde değişik spor ve sosyal tesisler olacak. Bu proje Trabzon'u marka kent yapmak için çok önemli bir adımdır. " şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset