Akşener: Vergi ödemek için kalitesiz yaşıyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye’nin vergi şampiyonu bir ülke olduğunu belirterek Akşener, “kaliteli yaşamak için vergi ödenmediğini, adeta vergi ödemek için kalitesiz yaşandığını” söyledi.

Akşener: Vergi ödemek için kalitesiz yaşıyoruz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) “kaybolduğu” iddia edilen 128 milyar dolarlık rezervi hakkında açıklamalarda bulundu. Akşener, iktidara “Hazine’deki dövizi 6.20’den satan iktidar, bugün 8.1 olan döviz kuruyla kimlerin cebine 250 milyar lira koydu?” sorusunu yöneltti.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti liderinin gündeminde 128 milyar dolar vardı. Akşener, sert ifadelerle iktidara yüklenirken “128 milyar doların ardındaki gizemi özetleyeyim: Ekonominin İnek Şaban'ıyla, burası çok önemli, Badi Ekrem'i el ele verip döviz kurunu baskılamak için Hazine'deki dövizi sattı” dedi.

Akşener'in konuşmasında satır başları şöyle:

"Sayın Erdoğan ve ekibinin millet menfaatine söylenmiş hiçbir sese kulak asmamak gibi bir huyu var. Salgın konusunda da ilk günden beri tüm uyarılarımızı yaptık. Doktor milletvekili arkadaşlarımız arı gibi çalıştılar ve biz bu önerileri iktidara ilettik. İstedik ki milletimiz iktidarın beceriksiz ellerinde kalmasın. Sayın Erdoğan meşhur inadıyla bildiğini okumaya devam etti. Maske dedi mesafe dedi kendi lebaleb kongreler düzenleyip Kovid elçiliğine soyundu. Salgın yavaşlamadı tam gaz devam ediyor. Sayın Erdoğan'ın becerikli ellerinde ülke bir kayıplar ülkesi oldu. Aşılar kayıp, gri pasaportla yurt dışına gönderilenler kayıp. Ege'de adalar, Mısır'da Rabia kayıp. Uçan ekonomi masalları anlatılırken 128 milyar dolarlık rezerv kayıp. Kayıpların peşine derdine düşenler için adalet kayıp. milletin derdine düşenler için demokrasi kayıp. Milletimiz için hak kayıp, hukuk kayıp, huzur kayıp. 

Neden sattınız, ne kadara sattınız diyoruz. Bu defa cevap geldi. 'Öyle bir para hiç olmadı arkadaşlar' diyor. Biri çıkıyor 'dağıttık' diyor. Bir başkası çıkıyor 'milletin cebinde' diyor. MB Başkanı çıkıyor 'bozdurulduğunu' söylüyor. Sonra bakan çıkıyor 'MB milleti bilgilendirilmeli' diyor. 128 milyar doları açıklayacaklar diye 128 ayrı masal anlatıyorlar.

Ekonominin İnek Şabanı ile Badi Ekremi el ele verip döviz kurunu baskılamak için Hazine'deki dövizi sattı.

Bugün kaçıp saklanabilirsin ama o sandık er ya da geç gelecek. O hesabı mutlaka vereceksin.

Millet harapken sayın Erdoğan aynı mevzulardan sorun üretiyor. Dönüp dönüp aynı masalları anlatıyor. Onlar şahlanıyor, milletimiz şahlanmıyor. Sayın Erdoğan, eşin dostun, yandaşın istediği kadar şahlansın. Bu artık son şahlanış. Türkiye için asıl şahlanış sizin iktidardan gittiği an başlayacak. Siz gönlünüzce şahlanadurun geliyor gelmekte olan.

AK Parti iktidarları var olan hakları tırpanlamaktan geri durmadılar. Kamu çalışanlarını bu yüzyılın en mağdur kesimi yaptılar. Biz bu kürsünde 4B'lilerin sesini tüm Türkiye'ye duyuracağız. Buradan iktidara seslenmek istiyorum. Söz verdiğiniz gibi 4B'lilerin kadro sorununu çözün. Kanunla 4A statüsüne geçirin. Bu kürsünden söz veriyorum iktidar çözmezse ilk sandıkta biz çözeceğiz. 

Milletimiz pandemide destek bekledi ama dakika bir gol bir. Sayın Erdoğan çıktı millete 'yardım edin' dedi. Destek olmadığı gibi köstek oldu. Millet İttifakı belediyelerinin vatandaşa organize ettiği hesaplara el koydu. En son yapılan vergi artırımı da bu zihniyetin örneğidir. 

Partili cumhurbaşkanının son icraati 'canım istedi vergisi' 1923'ten 2002 yılına kadar toplanan vergi 1.89 trilyon lira. AK Parti'ni iktidarında toplanan vergi ise 3.1 trilyon lira. 

Dünyanın en pahalı akaryatını tüketiyoruz. Dünyanın en pahalı otoyolundan geçmek zorunda kalıyoruz. Telefonlar için yüzde 100 vergi ödüyoruz. Elektrik faturasında 5 kalem vergi ödüyoruz. Ödüyoruz oğlu ödüyoruz. Vergilerden sonra elimizde kalan paranın yarısını yine vergiye ödüyoruz. Bu durumda hazinenin kasasının dolup taşmasını bekleriz. Bu kadar ağır vergilere rağmen bunları bulamıyoruz. Kaliteli yaşamak için vergi ödemiyoruz, vergi ödemek için kalitesiz yaşıyoruz.

İktidar alması gerekenden vergi alamadığı için 'mali anestezi' olarak tanımlanan dolaylı vergilere yöneliyor. Sabit ve dar gelirli vatandaşlarımız üzerlerindeki vergi yükü altında eziliyor. Böyle vergi sistemi olmaz, böyle devlet yönetilmez. İktidara geldiğimizde atacağımız ilk adımlardan biri vergi adaletsizliğine son vermek olacak. 

Önümüzdeki haftalarda lansmanını yapacağımız 'Artagan' projemizi tanıtacağız. 

Türkiye çaresiz değil. Biz hazırız. Türkiye içine düşürüldüğü bu sarmaldan çıkacak. Artık kötülerin devri bitiyor iyilerin devri başlıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset