AKP'li adaya son dakika cezası!

AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Şamil Tayyar’a son dakikada Yargı’dan jet hızıyla ceza geldi.Tayyar’ın cezası mesai saatine yetiştirildi. Karar çıkmasaydı Tayyar pazartesi günü milletvekili seçildiği için dokunulmazlık kazanacaktı.Ancak CHP’li Gürse

AKP'li adaya son dakika cezası!

AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Şamil Tayyar’a son dakikada Yargı’dan jet hızıyla ceza geldi.

Tayyar’ın cezası mesai saatine yetiştirildi. Karar çıkmasaydı Tayyar pazartesi günü milletvekili seçildiği için dokunulmazlık kazanacaktı.

Ancak CHP’li Gürsel Tekin’in dosyasını 2 yıldır bekleten Yargı, Şamil Tayyar için jet hızıyla çalıştı ve milletvekili olmadan önce son golünü 15 Ay hapis cezasıyla verdi.

TAYYAR NE YAZMIŞTI?
Şamil Tayyar, İstanbul’da görev yapan ve Ergenekon sanıklarına yönelik verdiği kararlarla çok tartışılan Hakim Oktay Kuban’ın Balyoz sanıklarını serbest bırakabileceğini yazmıştı. Tayyar bunu yazdı ve aynen gerçekleşti. Kuban 19 Balyoz sanığını toplu halde serbest bıraktı. Ancak yazdığı doğru çıkmasına rağmen gazetecilere verdiği yüksek cezalarla dikkat çeken Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Şamil Tayyar’ı yargıladı ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla 15 ay hapis cezası verdi.

Şamil Tayyar’ın daha önce üç ayrı davadan kesinleşmiş 50 ay hapis cezası bulunuyor. Mahkeme bir ilki gerçekleştirerek ilginç bir uygulama daha yaptı. Tayyar vekil seçilince hapse girmeyeceği için, 15 ay hapis cezasını mahkeme paraya çevirdi. Üstelik de teamüllerin dışına çıkarak indirim de uygulamadı ve Tayyar’ın 17 bin TL ceza ödemesine karar verdi. Tayyar, cezayla ilgili olarak “Baskılar beni yıldıramaz. Yazdıklarım doğru çıktığı halde ceza yiyorum. Ergenekon’un üzerine gitmekten ve AK Parti saflarında siyaset yapmaktan beni hiçbir ceza döndüremez” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset