AKP'de Türkmen temayülü

Gece saat 22.00 sıralarında başlayan temayül, geceyarısından sonra sonuçlandı. İlçe Başkanı Osman Çavuş, ağır ağır Türkmen'in adaylığına giden süreçte Türkmen'in tutumunu eleştirdi. Çavuş, “Kimse AK Parti'ye şartlı gelemez” dedi. Öte yandan Çavuş'un adayl

AKP'de Türkmen temayülü

Gece saat 22.00 sıralarında başlayan temayül, geceyarısından sonra sonuçlandı. İlçe Başkanı Osman Çavuş, ağır ağır Türkmen'in adaylığına giden süreçte Türkmen'in tutumunu eleştirdi. Çavuş, “Kimse AK Parti'ye şartlı gelemez” dedi. Öte yandan Çavuş'un adaylıktan çekilen Dr. Haydar Ustaoğlu'nu ağır ifadelerle eleştirdiği gözlendi. Çavuş, “Kalp krizi geçirdiği için çekildiğini söylüyor. Ertesi gün göreve başlama başvurusu için hastaneye gidiyor. Bu nasıl iştir” dedi.

AK Parti Akçaabat İlçe teşkilatında yapılan temayül yoklamasında Türkmen'e hayır çıktığı iddia edildi.

AK Parti, Akçaabat Belediye Başkan Adayı arayışlarını sürdürüyor. Önceki gece geç saatlere kadar parti binasında Ak Parti İl Başkanı Muhammet Balta'nın da yer aldığı temayül yoklamasında partililerin Şefik Türkmen ismine sıcak bakmadığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Şefik Türkmen ismine sıcak bakan partililerin sayısı çok azınlıkta kaldı.

Alternatif adaylar üzerinde de görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda öne çıkan isimler ise şunlar oldu: Şener Pul, Adnan Günnar, Halil Seyis, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci ve Işıklar Belediye Başkanı Hasan Tahsin Öztürk.

İl Başkanlığının Akçaabat teşkilatına önem verdiği ve Akçaabat teşkilatının aday belirlemesinden yana tavır belirlediği gelen bilgiler arasında.

ÇAVUŞ: KİMSE ŞARTLI GELEMEZ

Öte yandan AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş, "Bize başvuruda bulunacak olan başkan adayları hiçbir şart öne süremez. Bu, AK Parti Genel Merkezi tarafından alınan bir kararın gereğidir. Bu nedenle Şefik Türkmen Ak Partili olacaksa gelip partiye kayıt yaptırır ve aday olur. Bizde bunu yetkili kurullarımızda değerlendiririz" yönündeki açıklamaları, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'in AK Parti'ye geçişinde ilçe yönetiminin yapmayacağı bazı şartlar öne sürüyor yorumlarına neden oldu.

BALTA: EN DOĞRU KARARI VERECEĞİZ

İl Başkanı Muhammet Balta ise yaptığı konuşmada, Ankara'da açıklanmayan ilçeler için başbakanın talimatı gereği tekrar bir inceleme yapma ihtiyacı hissedildiğini belirterek, "Akçaabat'taki adayın sağlık sorunları nedeniyle geri çekilmesi bizleri yeni bir çözüm arayışına itmiştir. Önemli olan bu tür zamanlarda sorunlara çözüm bulmaktır. Bu nedenle hepinizle tek tek görüşerek en doğru kararı vereceğiz. Trabzon merkezde olduğu gibi tüm ilçeler ve Akçaabat'ta da en doğrusunu bulup kısa süre içerisinde adayımızı açıklayıp ipi göğüsleyeceğimizi ifade etmek isterim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset