AKP'de savunmayı kim yapacak

AK Parti, savunmasını parti hukukçularından oluşan bir komisyona hazırlatmayı planlıyor. Mahkemede savunmayı ise, hakkında 'yasak' talebi bulunmayan Başbakan Yardımcısı Çiçek'in yapabileceği belirtiliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, kapatma davasına karşı

AKP'de savunmayı kim yapacak

AK Parti, savunmasını parti hukukçularından oluşan bir komisyona hazırlatmayı planlıyor. Mahkemede savunmayı ise, hakkında 'yasak' talebi bulunmayan Başbakan Yardımcısı Çiçek'in yapabileceği belirtiliyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi, kapatma davasına karşı yol haritasını, gelecek pazartesi toplanacak Merkez Karar Yönetim Kurulu'nda belirleyecek. Partinin dün akşam toplanan Merkez Yürütme Kurulu'nda, dava sürecinde izlenecek strateji ele alındı. Edinilen bilgilere göre, toplantıda, “Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran anayasa değişikliği paketi” değerlendirildi. Bazı MYK üyeleri, davanın, hukuki değil siyasi olduğuna dikkat çekerek, sorunun siyaset mekanizması içinde çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantıda, anayasa değişikliğinin zamanlamasının iyi tespit edilmesi gerektiği de vurgulandı. Başbabakan Erdoğan'ın, acele etmeyip; cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde izlenen yolun bir benzerini izleyeceği belirtiliyor. Sürece ilişkin kararın, pazartesi günü, Adalet ve Kalkınma Partisi kurmaylarının görüşleri alındıktan sonra verilmesi bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti, savunmasını parti hukukçularından oluşan bir komisyon tarafından gerçekleştirmeyi planlıyor. NTV'nin haberine göre kapatma davasında savunmayı, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de yapabileceği ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset