AKP ve MHP and içti!

TBMM Genel Kurulu'nda yemin etme töreni sona erdi.Yaklaşık 7.5 saat süren yemin töreninde CHP ve bağımsız milletvekilleri yemin etmedi. Bu yüzden yemin töreni, önceki yıllara göre daha erken tamamlandı.Töreni başından sonuna kadar izleyen tek lider MHP Ge

AKP ve MHP and içti!

TBMM Genel Kurulu'nda yemin etme töreni sona erdi.
Yaklaşık 7.5 saat süren yemin töreninde CHP ve bağımsız milletvekilleri yemin etmedi. Bu yüzden yemin töreni, önceki yıllara göre daha erken tamamlandı.

Töreni başından sonuna kadar izleyen tek lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, yaklaşık 1.5 saat kaldıktan sonra TBMM'den ayrıldı. Milletvekillerinin bazıları, hata yağmaları nedeniyle yemin metnini iki kez okumak zorunda kaldı. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ve Bağımsız İstanbul Milletvekili İhsan Barutçu, nedeniyle yemin metnini iki kez okuyanlar arasında yer aldı.
"Kaset skandalı" ile gündeme gelen ve MHP'den istifa etmeyerek İstanbul'dan milletvekili seçilen İhsan Barutçu, bütün illerin vekilleri yemin ettikten sonra Meclis'e gelerek yemin etti. Barutçu'nun iktidar kulisini seçmesi ise dikkat çekti. "Ergenekon" davası tutuklusu milletvekillerinin isimleri okunması, CHP sıralarında büyük alkışla karşılandı.
Öte yandan, yemin töreni devam ederken CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, söz alarak izleyici locasından yemin eden milletvekillerini alkışlayanlara tepki gösterdi. Bunun üzerine AK Parti milletvekilleri, İnce'nin söz hakkı olmadığını söyledi. Meclis Başkanı Oktay Ekşi de, İnce'ye görevlilere bu konuda uyarıda bulunduğunu ifade etti.
 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset