AKP ve CHP Twitter'da kapıştı

  AKP’li Volkan Bozkır ile CHP’li Osman Korutürk Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yıllarca birlikte görev yapmışlardı. İkili twitter’da atıştı. Twitter bu kez de diplomat kökenli milletvekillerinin tartışmasına sahne oldu. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yıl

AKP ve CHP Twitter'da kapıştı

 

 

AKP’li Volkan Bozkır ile CHP’li Osman Korutürk Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yıllarca birlikte görev yapmışlardı. İkili twitter’da atıştı.

 

Twitter bu kez de diplomat kökenli milletvekillerinin tartışmasına sahne oldu. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yıllarca birlikte görev yapan emekli büyükelçi AKP Milletvekili Volkan Bozkır ile CHP Milletvekili Osman Korutürk dış politika yüzünden twitter’da tartıştı. İki eski diplomatın twitter mesajları şöyle:

 

Volkan Bozkır: İstanbul toplantısının ve Başbakanımızın Rusya/ ABD başkanlarıyla görüşmelerinin kıymetini daha iyi anlayacaksınız. Irak özel temsilciliği yapmış bir diplomatsınız ve Irak’taki çalışmalarınız ve tecrübenizle bu söylediklerinizi yadırgıyorum. CHP‘nin geçen yüzyıldan kalma politikaları ile bu denklemi anlaması ve çözüm üretmesi mümkün değil. Suriye konusunda Rusya’yı izleyen politika uyguluyorsunuz. Katliama göz yumuyorsunuz. AB konusunda gizli engelleme politikası yürütüyorsunuz. Keşke siz ağırlığınızı koyabilseniz. CHP için de kazanç olurdu. Ama maalesef ağzı olan konuşuyor CHP’de. Ak Parti, sizin de Büyükelçiliğiniz döneminde bizzat izlediğiniz ve katkıda bulunduğunuz gibi omurgalı politika izledi hep. ABD denince Johnson mektubunu alınca Kıbrıs müdahalesinden vazgeçen ve 11 sene soydaşlarımızı adada yalnız bırakan İnönü’ydü. ABD politikası denince Ak Parti’nin nasıl haysiyetli bir politika uyguladığını en iyi eski Vaşington Büyükelçisi Loğoğlu bilir. Yarın Suriye’de Türkiye’nin savunduğu tablo ortaya çıkınca, kan akarken goz yumduğunuz icin utanmayacak mısınız? Türkiye, Cumhuriyet tarihinin her bakımdan en güçlü dönemini yaşamaktadır. CHP ile veya CHP’siz TC hedeflerine ulaşacaktır. Türkiye artık 2-3 konuyla iştigal eden değil, her kıtada var olan, sözü dinlenen, lideri Erdoğan içten sevilen bir ülke. Bu gerçeğin farkında oldugunuzu biliyorum. İçinizden de söyleseniz yeter:)

 

Osman Korutürk: “T.C.Dışişleri Bakanı’nın Kerkük’e, Bağdat’ın bilgisi dışında, Erbil’den gitmesi Kerkük’ün IKBY’ye ait olduğunun kabulü anlamına mı geliyor? Süre kime ne kazandırdı Volkan Bey? Hangi ileri noktadayız bu sayede? Olan kahraman pilotlarımızla RF4-E uçağımıza oldu! Herkes Suriye’den elini çekti, biz ortada kaldık. Artık Barzani’den çare arıyor, Kerkük ziyaretiyle göz boyuyoruz! Kurduğumuz oyun elimize yüzümüze dolandı. ABD Başkanıyla temaslarının sonunda bir sakatlık çıkmasın da. Reuters, AFP, AP Türkiye’de CIA irtibatlı faaliyetler rapor ediyorlar! Siz benim meslekdaşımsınız. Ne dediğimi anlarsınız. Bunları yadırgamanıza imkân yok! Beni sahiden yadırgadığınıza inandıramazsınız! Geçen yüzyıldan kalma politikalar derken?! Atatürk’ü mü kastediyorsunuz? Osmanlı’dan, Selçuklu’dan dem vuran biz değiliz. CHP’nin izlediği bin yıllık birikimin dış politikası Türkiye’yi yeni bin yıla taşıdı, mirası korumalı. Siz soruları bana değil, hayali uygulamalarla bizi bu uçlara getiren, oyun kuruyorum derken oyuna düşüren Dışişleri Bakanınıza sorun! ABD Başkanı telefonlarınızı elinde beyzbol sopasıyla açıyor. ...

 

Partinizin çok başarılı olduğu bir alan var kabul etmek lâzım! O da başarısızlıkları başarı gibi gösterebilmek!

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset