AKP Trabzon'da aday bolluğu

Ergin Aydın'ın aday olmayacağı seçimler için teşkilat başkanı Taylan Genç, İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammer Şahin, Milletvekili Aday Adayı Haydar Usta, Erdoğdu Mahalle Başkanı Ergün Memiş ve Merkez İlçe Siyasi ve Hukuk İşleri eski Başkanı Nusret Yılmaz'ın

AKP Trabzon'da aday bolluğu
Ergin Aydın'ın aday olmayacağı seçimler için teşkilat başkanı Taylan Genç, İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammer Şahin, Milletvekili Aday Adayı Haydar Usta, Erdoğdu Mahalle Başkanı Ergün Memiş ve Merkez İlçe Siyasi ve Hukuk İşleri eski Başkanı Nusret Yılmaz'ın adı geçiyor. Gözler Bakan Faruk Özak'a çevrilirken, Bakan Özak'ın Yılmaz'ı destekleyebileceği belirtiliyor.

AK Parti'de Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri için aday enflasyonu yaşanıyor. Seçimlere 3 haftalık bir süre olmasına rağmen, şu günlerde çok sayıda isim adaylık için nabız yoklamasında bulunuyor. Nabız yoklamasında bulunan isimler genellikle yorum yapmaktan kaçınıyor. Şu günlerde kamuoyunda ismi geçen aday sayısının 5 olmasına karşılık, seçimlere kadar bu sayının 2'ye inebileceğini, ancak Merkez İlçe Kongresi'nin tek listeyle yapılmasının mümkün olmadığı kaydedildi.
Merkez İlçe Başkanı Ergin Aydın'ın belediye başkan adaylığını düşündüğü için aday olmayacağı seçimlerde, ismi adaylıkta geçen isimlerin çoğunluğu adayım demekten kaçınıyor. Delege noktasında çalışmalarını sürdüren adayların bu görüşmelerden sonra alacakları destek doğrultusunda adaylıkları konusunda açıklama yapacakları kaydediliyor. Şu günlerde Merkez İlçe Başkan adaylığı için ismi geçenlerin arasında Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Taylan Genç, İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammer Şahin, Milletvekili aday adayı Ali Haydar Usta, Erdoğdu Mahalle Başkanı Ergün Memiş... Gözler Bakan Faruk Özak'a çevrilirken, Özak'ın Merkez İlçe Siyasi ve Hukuk İşleri eski Başkanı Nusret Yılmaz'la seçime gidebileceği belirtiliyor. Bir önceki kongrede Ergin Aydın'a karşı rakip olan ancak seçimleri kaybeden Yılmaz'ın, bu seçimde aday olmasını Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak'ın çok istediği ileri sürülüyor. Yılmaz'ın ise bu konuda henüz net bir karar vermediği belirtiliyor. Merkez İlçe Başkan adaylığı için adı geçen isimler, adaylık konusunda yorum yapmaktan kaçınırken, her bir adayın rakiplerinin tavrını bekledikleri belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler