AKP nasıl bir yol izleyecek?

Parti kapatmaya karşı basıl bir yol izleyeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, bu konunun Pazartesi günü yapılacak MKYK'den sonra görüşüleceğini açıkladı. AB ADELET DİVANI'NIN PKK KARARI Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Adalet Divanının terör örgütü

AKP nasıl bir yol izleyecek?

Parti kapatmaya karşı basıl bir yol izleyeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, bu konunun Pazartesi günü yapılacak MKYK'den sonra görüşüleceğini açıkladı.

AB ADELET DİVANI'NIN PKK KARARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Adalet Divanının terör örgütü ile ilgili kararının esasla alakası olmadığını belirterek, ''Bu sadece şekli bir hatanın düzeltilmesine yönelik bir açıklamadır'' dedi.

Erdoğan, TBMM Camisinde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ''Avrupa Adalet Divanının PKK'ya yönelik kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna karşılık, şunları söyledi:

''Adalet Divanının terör örgütüyle ilgili kararın esasla hiçbir alakası yoktur. Nitekim Avrupa Birliği Komisyonu da açıklamasını yaptı, Konsey aynı şekilde. Bu, sadece şekli bir hatanın düzeltilmesine yönelik bir açıklamadır. Gerek Avrupa Birliği ülkelerini, gerekse Komisyonu bağlayan bir karar değildir. Nitekim, 6 ayda bir bu tür düzenleme, açıklama yapılır. Haziranda da yine aynı şekilde açıklama yapılacak. Ama 2002'deki bir şekli yanlışın düzeltilmesine dönük bir şeydir. Yoksa AB'nin terör örgütüyle ilgili almış olduğu kararı etkileyen bir karar değildir.''

-ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE 301-

Bir gazetecinin, ''Anayasa değişikliği paketi geniş mi yoksa dar çerçeveli mi olacak? Meclis Başkanı ile bunu mu görüştünüz?'' sorusuna karşılık da Erdoğan, ''Hayır. Biliyorsunuz pazartesi MKYK toplantımızı yapacağız. Orada bunların hepsini, enine boyuna görüşeceğiz'' dedi.

Erdoğan, ''AB için 10. Uyum Paketinin ve 301. maddenin gündemde olacağı ifade ediliyor. Bununla ilgili olarak, Sosyal Güvenlik Reformundan sonra nasıl bir takvim belirliyorsunuz?'' sorusuna da ''Sosyal güvenlikle ilgili yasayı şöyle hayırlısıyla bir bitirelim. Bitirdikten sonra da 301'i gündemimize getireceğiz. Şimdi onunla ilgili komisyon çalışmalarının hazırlıklarını arkadaşlar yapıyor'' yanıtını verdi.

Reform paketinin TCK'nın 301. maddesiyle sınırlı kalıp kalmayacağı sorusuna karşılık ise Erdoğan, ''Hayır, hayır. Gelir mi gelmez mi onlar, o ayrı...'' dedi.

Erdoğan, daha sonra TBMM'den ayrıldı.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset