AKP imamın ordusunu kuracak!

11. Munzur Uluslararası Kültür ve kültür ve Doğa Festivali'nde yumurtalı saldırıya uğrayan CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, organize bir saldırı gerçekleştirdiğini öne sürdüğü BDP Yönetim Kurulu üyesinden şikayetçi olmadığını söyledi.Generallerin isti

AKP imamın ordusunu kuracak!

11. Munzur Uluslararası Kültür ve kültür ve Doğa Festivali'nde yumurtalı saldırıya uğrayan CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, organize bir saldırı gerçekleştirdiğini öne sürdüğü BDP Yönetim Kurulu üyesinden şikayetçi olmadığını söyledi.

Generallerin istifasını değerlendiren Genç, "AK Parti imam ordusu kuracak, başına da bir imam atayacak" dedi.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERDİ

11. Munzur Uluslararası Kültür ve kültür ve Doğa Festivali nedeniyle Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bulunan CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, yumurtalı saldırıya uğradı. Saldırının ardından Tunceli'ye gelen genç, 15 yıl önce Çemişgezek ilçesinde güvenlik güçleriyle girdiği bir çatışmada ölen Ali Yıldız'ın cenazesinin kendisine verilmesi için ölüm orucuna başlayan ağabeyi Hüsnü Yıldız'ı bulunduğu çadırda ziyaret ederek imza kampanyasına destek verdi.

BDP FESTİVALİNE DÖNÜŞTÜ

Ardından basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Genç, saldırıyı düzenleyen kişinin BDP Ovacık İlçe Örgütü'nün yönetim kurulu ve belediye meclis üyesi olduğunu belirterek, "Munzur Uluslararası Kültür ve kültür ve Doğa Festivali bizim ilimizin festivalidir. Ancak bunlar festivali BDP festivaline çevirdi. Biz kendi festivalimize davet edilmediğimiz halde gelerek söz hakkı istedik. Konuşmamı yaparken kalbimin üzerine yumurta gelince irkildim. Vatandaşlar müdahale ettiler. Araya girerek sakinleştirdim" dedi.

Olayın organize bir saldırı olduğunu, birileri tarafından planlandığını öne süren Genç, "Saldırgandan şikayetçi olmadım. Parti seçim büromuz da saldırıya uğradı, herhangi bir şey yapılmadı" diye konuştu.

'SEÇİM GALİBİYETİNİ HAZMEDEMEYENLERİN İŞİ'

Genç, bu olayın Tunceli'de CHP'nin seçim galibiyetini hazmedemeyenlerin işi olduğunu, eskiden AK Parti'lilerin saldırısına uğrarken, seçimden sonra BDP'lilerin saldırılarının başladığını söyledi.

'PARTİMİZ UYARDI AMA BEN KONUŞACAĞIM'

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, "Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının istifasını nasıl karşılıyorsunuz?" sorusu üzerine partilerinin bu konuda konuşmamaları uyarısında bulunduğunu söyledi. Genç, uyarıya rağmen bir iki şey söylemek istediğini belirterek şöyle dedi:

"AKP, 'imam ordusunu' kurmak istiyor. Partimizden bütün vekillere mesaj geldi, 'Kimse konuşmasın, yorum yapmasın' diye ama yine de bir iki cümle söyleyeceğim. AKP bir imam ordusunu kurmaya çalışıyor. Genelkurmay başkanını alacak, yerine bir imam atayacak. Yani Türkiye'de artık tam bir İslamlaşma hareketi vardır. Biliyorsunuz batının Türkiye için bir demokrasi projesi var, zaten Tayyip ve Abdullah bey kendilerine yakın ve imam hatip mezunu olmayan kişileri bir yere getirmediler. Bu durumda herhalde Genelkurmay Başkanlığı'na bir imam hatip mezunu, kuvvet komutanlıklarına da imam atarlarsa tamamen kendi düşüncelerine uygun bir yapılanmaya gitmiş olurlar."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset