AKP Akçaabat'ta ipler koptu

AK PARTİ Akçaabat İlçe Teşkilatı ile Akçaabat Belediye Meclisi'ndeki AKP grubu arasındaki ipler koptu. Önceki gün biraraya gelen meclis üyelerinden altısı istifa dilekçelerini Genel Merkez'e gönderdi. AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı ile Akçaabat Belediye

AKP Akçaabat'ta ipler koptu
AK PARTİ Akçaabat İlçe Teşkilatı ile Akçaabat Belediye Meclisi'ndeki AKP grubu arasındaki ipler koptu. Önceki gün biraraya gelen meclis üyelerinden altısı istifa dilekçelerini Genel Merkez'e gönderdi.

AK Parti Akçaabat İlçe Teşkilatı ile Akçaabat Belediye Meclisi'ndeki AK Parti Grubu arasındaki ipler koptu. Önceki gün bir araya gelen meclis üyelerinden 6 tanesi istifa dilekçelerini yazarak genel merkeze gönderdi.

Uzun bir süreden buyana AK Parti Akçaabat ilçe teşkilatı ile Akçaabat Belediye Meclisi arasındaki gerginlik istifa şokuyla zirveye ulaştı. Teşkilat üyeleri ile meclis üyeleri arasındaki uzun süreden buyana devam eden ve son olarak belediye meclis üyelerinin il kongresinde delege yapılmamasıyla taraflar arasında restleşmelere varan gerginlik sonunda istifayı getirdi. AK Parti'nin mecliste bulunan 8 üyesinden 6'sı istifa etti. 28 mart seçimlerinden sonra 9 sandalyeyle çoğunluğa sahip olan AK Parti'nin şu andaki sandalye sayısının 2'ye düşmesi dikkat çekti.
Meclis üyeleri Kemal Duran ile Hatice Dervişoğlu dışındaki 6 meclis üyesinin AK Parti'den istifa etmeleri sürpriz olarak değerlendirilmedi. .

AK Partili üyelerden Grup Başkanı Osman Parlayan ile birlikte İsmail Baytar, Cemal Baş, Hakkı Sivrikaya, Hüseyin Kalıntaş ile Ali Dinç AK Parti'den istifa etti. İstifacı meclis üyeleri istifa dilekçelerini genel merkeze yollarken kararı Ankara'nın vereceği belirtildi.

AK Partili üyelerden Ahmet Çelik'de bir buçuk yıl önce AK Parti'den istifa etmişti. Beklenen kararla istifa eden meclis üyelerinin bağımsız kalacağı ifade edilirken belediye meclis üyeliğinden istifa etmeyecekleri kaydedildi.

İstifa eden meclis üyeleri istifayla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken istifa dilekçelerinde yönetimden duydukları rahatsızlıkları dile getirdikleri ve şikayette bulundukları kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset