AKP aday adaylarına 11 yasak

AK Parti, aday adaylarını, "Bölgesel milliyetçilik yapmayın, mesajlarınızla tüm toplumu kucaklayın. Kılık kıyafetinize dikkat edin, topluma aykırı kıyafetler giymeyin. Tüm konuşmalarınızı ses kayıt cihazına kaydedin. Çevreyi kirleten plastik materyal kull

AKP aday adaylarına 11 yasak

AK Parti, aday adaylarını, "Bölgesel milliyetçilik yapmayın, mesajlarınızla tüm toplumu kucaklayın. Kılık kıyafetinize dikkat edin, topluma aykırı kıyafetler giymeyin. Tüm konuşmalarınızı ses kayıt cihazına kaydedin. Çevreyi kirleten plastik materyal kullanmayın. Rakiplerinizi karalamayın" diye uyardı.

AK Parti, yerel seçimler öncesinde aday adayları için seçim kılavuzu hazırladı. Kılavuzda aday adaylarının uyması gereken kurallar sıralandı. Genel Merkez tarafından hazırlanan kitapçığın önsözünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yazdı.

Başbakan Erdoğan, hizmet etmek ve yönetmenin büyük sorumluluk istediğine dikkat çekerek, insanları yönetme sanatı olan siyasetin başlı başına bir sorumluluk ve fedakarlık olduğunu kaydetti. "AK Partili olmak demek, hizmet etmek demektir" diyen Başbakan Erdoğan, aday adaylarına şu tavsiyelerde bulundu:

"Hayatın vazgeçilmez düsturlarından olan nezaketi, diğer partilerle olan yarışınızda elden bırakmamanızı rica ediyorum. Adaylığa giden yolda giriştiğiniz bu hizmet yarışında projeleriniz ve düşüncelerinizle ilk olma, diğerlerinden farklı olma yarışını verin. Sonuç adaylıkla bitmese bile AK Parti'nin 'aday adaylığı' onurunu hassasiyetle taşımanız gerektiği bilinci ile hem seçim döneminde hem de seçimden sonra vakarınızı koruyun. Birlikten ve beraberlikten asla ödün vermeyin. Unutmayın ki 'birlikten kuvvet doğar'. Bir ve beraber olarak girdiğimiz 29 Mart seçimleri sürecinden yine bir ve beraber olarak çıkmak ümidiyle hepinize Türkiye sevdanızdan, Türkiye'ye hizmet sorumluluğunuzdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun."

'Ortak dil ve söylem'

Kılavuzda, 29 Mart seçimlerinde aday adaylarının kullanacakları tüm slogan ve materyallerin AK Parti'nin kurumsal kimliğine ve parti tüzüğüne uygun olması gerektiği vurgulandı.

Aday adayları arasında ortak bir dil ve söylem olmasını isteyen parti, bu söylemin AK Parti'nin değerleriyle örtüşmesi gerektiğini kaydetti. Parti, siyasal iletişimin vazgeçilmez iki temel unsuru olan bütünlük ve sürekliliğin de kampanyada bozulmaması konusunda aday adaylarını uyardı. Parti ayrıca, aday adaylarının kampanya süresince kullanacağı materyallere de standart getirdi. Partinin kurumsal kimliği göz önüne alınarak hazırlanan form, grafik ve biçimler standartlaştırıldı. Kılavuzda, aday adaylarının seçmene vereceği tüm mesajlarda ve kullanacağı materyallerde bu standartları dikkate alması gerektiğine de vurgu yapıldı.

Kılavuzda aday adaylarının seçim çalışmaları boyunca el ilanı, tanım kartları, poster ve broşür kullanabileceğine işaret edilerek, "Aday adaylarının tüm çalışmalarının grafik ve kullanım şekilleri, kılavuzdaki örneklerle aynı olmak zorundadır. Aday adayları dağıtacakları tüm materyallerde AK Parti'nin kurumsal yazı karakteri ve renklerini kullanmak zorundadır. Aday adaylarının kullanacağı fotoğrafların yeri ve ölçüsü de kitapçıktaki örneklerle birebir olmalıdır" denildi.

'Bölgesel milliyetçilik yapmayın'

AK Parti, aday adaylarından çevreci materyaller kullanmalarını istedi. Parti kılavuzunda, "Aday adayları, seçim çalışmaları boyunca çevreyi kirletecek malzemelerden uzak duracaktır. Özellikle plastik materyaller kullanılmayacaktır" uyarısı yapıldı. Kılavuzda aday adaylarının uyması gereken kurallar şöyle sıralandı:

"- Seçmene ileteceğiniz mesajlarda gerçek olmayan beyanlarda bulunmayın.

- Vaat ettiğiniz projeleri AK Parti amblemi altında sunmayın. Bu tür vaatlerin yer aldığı çalışmalar yapılırken, sadece adayın kendi kişisel özellikleri ve referanslarına başvurması gerekmektedir. Aday adaylarının bu süreç içindeki tüm vaatleri, AK Parti'yi değil kendilerini bağlayacaktır.

- Sadece kendinizi anlatın. Rakiplerinizle ilgili karalayıcı, küçük düşürücü gerçek dışı mesajlardan uzak durun.

- Kahve, dernek, sivil toplum örgütleri gibi her yerde yaptığı konuşmayı bir ses kayıt cihazına kaydetmek zorundadır. İleride olumsuz bir durumun oluşmaması için bu çok önemlidir.

- Bölgesel milliyetçilik yapmayın, seçmenlerin tahrik olmasına yol açacak mesajlardan kaçının.

- Milletimizin tamamını kucaklayan ve ortak değerler üzerine vurgu yapan temalar kullanın. Mesajlarınız tüm toplumu kucaklamalı ve asla kimseyi rencide etmemeli.

- Kıyafetinize önem verin. Giyim-kuşamınıza son derece dikkat edin. Toplum içinde aykırı kıyafetlerle bulunmaktan kaçının."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset