AK Parti'nin oy oranına inanamadı

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, "Kamuoyu araştırmalarına göre yarın seçim olsa yine AK Parti dört seçmenden ikisinin oyunu alacak gibi görünüyor" dedi.Oy oranına çok şaşırdığını belirten Matkap, şakınlığını "Bu soruya cevap aramalıyız. Niye? Çok mu b

AK Parti'nin oy oranına inanamadı

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, "Kamuoyu araştırmalarına göre yarın seçim olsa yine AK Parti dört seçmenden ikisinin oyunu alacak gibi görünüyor" dedi.


Oy oranına çok şaşırdığını belirten Matkap, şakınlığını "Bu soruya cevap aramalıyız. Niye? Çok mu başarılılar.  Birkaç tespitimi anlatayım. Halkın yüzde 95'i ekonomik olarak  geriledi. Yüzde 3, 4 ve 5'lik kısmı güçlendi. 

Bir diğer olay, ekonomik performansı ölçüldüğünde bir ülkeyle ilgili büyüme, istihdam verileri, ihracat, ithalat, borç rakamları çok önemli ama önemlisi Türkiye'den yapılan ihracatın Türkiye'ye yapılan ithalatı karşılama oranı.

2002'de AK Parti iktidara geldiğinde bu oran yüzde 70 idi yani her 100 dolarlık ithalatın 70 dolarını ihracatımızla karşılıyorduk, şimdi bu 55 dolara düştü. Dış ticaret açığı 2 milyar dolardan 80 milyar dolara çıktı."  sözleriyle ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler