Ak partili vekillerden öneri

AK Parti milletvekilleri, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Mütekabiliyet Kanun Tasarısı'nın yürürlük maddesinin değiştirilmesi için önerge verdi.Önergede, 'kanun yasalaştıktan 6 ay sonra yürürlüğe girer' maddesinin, 'yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe

Ak partili vekillerden öneri

AK Parti milletvekilleri, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Mütekabiliyet Kanun Tasarısı'nın yürürlük maddesinin değiştirilmesi için önerge verdi.

Önergede, 'kanun yasalaştıktan 6 ay sonra yürürlüğe girer' maddesinin, 'yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer' şeklinde değiştirilmesi istendi.

Yaz sezonunu kaçırmak istemeyen müteahhit firmalar, yabancılara mülk satışını kolaylaştıracak Mütekabiliyet Kanun Tasarısı'nın yasalaştıktan 6 ay sonra yürürlüğe girmesini geç buldu.

Firmalar süreyle ilgili taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a iletti.

Bayraktar, işadamlarından gelen talepleri dikkate alarak AK Parti milletvekilleriyle bir değerlendirmede bulundu. Yapılan çalışmalar sonrası AK Parti milletvekilleri kanun tasarısının birinci maddesinin değiştirilmesi için önerge verdi.

Önergede, 'kanun yasalaştıktan altı ay sonra yürürlüğe girer' maddesinin, 'yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer' şeklinde değiştirilmesi istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset