AK Partili başkanlara özel koruma

 Terör örgütü PKK'nın özellikle son dönemde Güneydoğu'da AK Partili yöneticileri hedef alması, güvenlik birimlerini harekete geçirdi. İstihbaratın, benzeri kaçırma ve saldırılara karşı uyarması üzerine İstanbul'daki AK Partili Belediye Başkanları ve ilçe

AK Partili başkanlara özel koruma

 

Terör örgütü PKK'nın özellikle son dönemde Güneydoğu'da AK Partili yöneticileri hedef alması, güvenlik birimlerini harekete geçirdi. İstihbaratın, benzeri kaçırma ve saldırılara karşı uyarması üzerine İstanbul'daki AK Partili Belediye Başkanları ve ilçe başkanlarının etrafında güvenlik kalkanı oluşturuldu.

 

 İstanbul'daki AK Partili 28 belediye başkanı ve 39 ilçe başkanına Koruma Şube Müdürlüğü tarafından yakın koruma polisi tahsis edildi. Zaten korunan isimlere verilen polis sayısı artırıldı. Kimi ilçelere tek, kritik ilçelere ise iki koruma tahsis edildi. Başkanlar programlarına korumayla gitmeye başladı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun ise koruma görevlisini istemeyerek geri gönderdiği öğrenildi. Bazı belediye başkanları daha önce kendilerine yakın koruma olarak emekli polis tutmuştu.

 

ÖZELLİKLE HEDEF ALIYORLAR

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi yakınlarında yol kesen bir grup PKK'lı, otomobiliyle bölgeden geçen Ak Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçırmış, bir ay sonra serbest bırakmıştı. Van Gürpınar'ın Ak Parti İlçe Başkanı Hayrullah Tanış, Van'daki evine geldiği sırada silahlı 3 kişi tarafından kaçırılmıştı. Ak Parti Tunceli İl Başkanı Veli Suroğlu'nun oğlu Serdar Şener Suroğlu da PKK'nın hedefi olmuş, 26 gün sonra serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset