Ak Parti'den yerel seçim startı

Büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 7 bin 500 YTL, nüfusu 100 binin üzerindeki illerin aday adaylarından 3 bin YTL, nüfusu 200 binin üzerindeki ilçelerin aday adaylarından 2 bin 250 YTL, belde belediyeleri aday adaylarından ise bin YTL ücret alın

Ak Parti'den yerel seçim startı
Büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 7 bin 500 YTL, nüfusu 100 binin üzerindeki illerin aday adaylarından 3 bin YTL, nüfusu 200 binin üzerindeki ilçelerin aday adaylarından 2 bin 250 YTL, belde belediyeleri aday adaylarından ise bin YTL ücret alınacak.

Özürlüler ve kadınlarda ise farklı ücret alınacak. Özürlülerin dörtte bir, kadınların ise üçte iki oranında ücret ödemesi kararlaştırıldı.

AK Parti'den aday adayı olmak isteyen vatandaşlar, aday olmak istedikleri yerin teşkilat başkanlıklarına müracaat edebilecek. Belde belediye başkanlığına aday olmak isteyenlerin ise belde ve bağlı olduğu ilçe başkanlığına, ilçe belediye başkanlığına aday olacakların ilçe başkanlıklarına ya da il başkanlıklarına, büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının da il başkanlıklarına veya Genel Merkeze başvurmaları istendi.

Adaylık süresinin ne zaman sona ereceği ise Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklayacağı seçim takvimine göre tespit edilecek.

Aday adayları, üç aşamalı bir değerlendirmeye tabi tutulacak. Mevcut belediye başkanları için performans değerlendirmesi yapılacak. Aday adayları, önce teşkilat yoklamasına tabi tutulacak, ardından anket yapılacak, son aşamada ise Genel Merkezde oluşturulan komisyonlarda mülakata alınacak.

Adaylarla ilgili son değerlendirme Merkez Yürütme Kurulu'nda yapılacak.

AK Parti'de, yerel seçimlerde milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe başkanlarının birinci ve ikinci derece yakınlarının aday olamaması prensibi benimsendi.

AK Parti, kadınlara yönelik de kota uygulamama kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset