Ak Parti'de Türkmen sesleri

Ak Parti'de Trabzon Belediye Başkan Adayı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trabzon'da açıklanması bekleniyor. Ak parti  Trabzon Beldiye Başkan aday adaylığı için resmi müracaatlarını yapan Ergin Aydın, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Osman Kaya ,

Ak Parti'de Türkmen sesleri

Ak Parti'de Trabzon Belediye Başkan Adayı'nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trabzon'da açıklanması bekleniyor.

Ak parti  Trabzon Beldiye Başkan aday adaylığı için resmi müracaatlarını yapan Ergin Aydın, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Osman Kaya , geçen hafta temayül yoklaması için sandığa gitmişlerdi.

Temayyül yoklamasının sonuçları açıklanmazken, kulislerden Ergin Aydın ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu arasında oyların başa baş gittiğine dair bilgiler geldi.

Adayı Başbakan açıklayacak

Ak Parti Merkez ilçe başkanı Yılmaz Büyükaydın, Trabzon Belediye Başkan adayıyla birlikte ses getirecek güçlü bir çıkışla sahaya inmeyi planladıklarını söyledi.

Şefik Türkmen sesleri:

Ak Parti Trabzon kanadında önde gelen isimlerden bir çoğu Trabzon Belediyesi'ni alabilmek için Şefik Türkmen'in aday gösterilmesini beklerken “Şefik Türkmen Akçaabat'ta yaptığı hizmetlerle halkın sevgisini taktirini kazanan, partili partisiz her kesimin desteğini alan bir isim. Türkmen'le Trabzon belediyesi kesinlikle Ak Parti'nin olur” düşüncesi içerisinde olduklarını belirtiyorlar ve kulislerde bu söylemleri dillendiriyorlar.

AK Parti içerisinden sızan haberlere göre, bu düşünce içerisinde olanlar Şefik Türkmen'e baskılarını yoğunlaştırarak AK Parti'den gelecek böyle bir teklife olumlu bakması için uzun bir süreden beri ikna faaliyetlerini de sürdürüyor.  

Türkmen İkna edildi

Şefik Türkmen AK Parti'nin Trabzon'da ki önde gelen isimleri tarafından Trabzon Belediye Başkanlığı için ikna edildiği öğrenilirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da Trabzon Belediyesi'nin Şefik Türkmen ismi ile alınmasının zor olmadığı anlatıldığı gelen bilgiler arasında.

Başbakan Trabzon'da açıklayabilir...

Gönlünde Trabzon Belediye Başkanlığı için Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ismini geçiren Erdoğan'ın , AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta'ya “Orhan  Trabzon'da size emanet” dediği iddia edilirken, Trabzon'dan gelen Şefik Türkmen ısrarı karşısında bu düşüncesini gözden geçirdiği de belirtildi.

Erdoğan'ın Trabzon ve Rize'de bir takım açılışlar yapmak üzere bölgeye geleceği ve burada Trabzon adayını açıklayacağı öğrenildi.

Türkmen, Eren, Gümrükçüoğlu...

Buna göre kulislerde Trabzon Belediye Başkanlığı adaylığı için Şefik Türkmen en şanslı isim olarak görülürken, Şadan Eren ve Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da da alternatif isimler olabileceği söyleniyor...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler