"AK Parti'de tek realite var o da..."

Bu kanun çıkınca ülke çok zarar görecek Ben Tayyip beyi Allah için seviyorum, başkaları koltuk için Kimse beni ikna için aramadı, beni kendi halime bıraktılar Ak Parti'de tek bir realite var, o da Recep Tayyip ErdoğanŞike yasasına muhalefet eden Ak Partil

"AK Parti'de tek realite var o da..."

Bu kanun çıkınca ülke çok zarar görecek Ben Tayyip beyi Allah için seviyorum, başkaları koltuk için Kimse beni ikna için aramadı, beni kendi halime bıraktılar Ak Parti'de tek bir realite var, o da Recep Tayyip Erdoğan

Şike yasasına muhalefet eden Ak Partililerin başında yer alan Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "İnşallah haksız çıkarım. Haksız çıkmayı çok istiyorum. O zaman da kamuoyundan özür dilerim. Bu kanunun aynen geçmesi halinde bu ülkenin göreceği çok zarar var" dedi.

Başbakan ve parti yönetiminden kendisini ikna için kimsenin aramadığını belirten Tayyar, "beni kendi halime bıraktılar" dedi. Tayyar, "Ak Parti'de tek bir realite var, o da Recep Tayyip Erdoğan. Ötesinde ne hizip, ne klip olur, ne başka şey olur, hiçbir şey olmaz" diye konuştu.

 Yasanın görüşüleceği Adalet Komisyonu'na ve TBMM görüşmelerine katılmayacağını belirten Tayyar, "'Genel Kurul'a niye gelip ret oyu vermiyor' diye soruyorlar. Bu şık olmaz. Benim gelip burada (Genel Kurul) kendi partimle çatışıyormuşum gibi... Benim ret oyu vererek değiştireceğim bir şey yok. Ben sadece kamuoyunu bilgilendirme görevi yapıyorum. Tarihe not düşüyorum. İnşallah haksız çıkarım. Haksız çıkmayı çok istiyorum. O zaman da kamuoyundan özür dilerim. Bu kanunun aynen geçmesi halinde bu ülkenin göreceği çok zarar var. İnşallah yanılıyorumdur. Ama öyle olmayacak gibi görünüyor" dedi. Teklifin görüşmelerinde de oylamaya katılmadığını, yasanın pazar günü yapılacak görüşmelerine de katılmayacağını belirten Tayyar, "Başbakan aradı mı" sorusuna, "Hayır. Partiden kimse aramadı, beni kendi halime bıraktılar" yanıtını verdi.

 "İmza Başbakan'a ait" demeliydiler

Tayyar, "Parti disiplinine aykırı hareket ettiğinizi söyleyenler var" sözlerine, "Ak Parti başından beri çok sesliliği savunan bir parti. Ayrıca benim açıklamalarımda parti disiplinine aykırı bir şey yok ki. Grup kararı yok ki" karşılığını verdi. Bir gazetecinin, "Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 'Teklifteki imza aslında Başbakan'ın imzasıdır' diyor" demesi üzerine Tayyar, "Keşke o zamanlar söyleselerdi bunu. Biz de bu imzanın kime ait olmuş olduğunu bilirdik. Başbakan Yardımcısı, Enerji Bakanı konuştu, Devlet Bakanı konuştu. Bugüne kadar o imzanın kime ait olduğunu niye söylemediler?" ifadesini kullandı.

 Ne cemaat ne Köşk seçimi

 "Yaşanan tartışmanın Cumhurbaşkanı seçimiyle alakalı olduğu söyleniyor" ifadesi üzerine Tayyar, şunları söyledi: "Hiçbir alakası yok. Şu ana kadar konuşan hiç kimseyle temasım olmadı. Sayın Arınç, Enerji Bakanı ya da diğerleriyle. Tümüyle vicdani rahatsızlık bu. Yok Köşk hesabı, yok cemaat mesafeli. Bunların hepsi hikaye. AK Parti'de tek bir realite var, o da Recep Tayyip Erdoğan. Ötesinde ne hizip, ne klip olur, ne başka şey olur, hiçbir şey olmaz. Bu yasayla ilgili kişisel vicdani rahatsızlık, yoksa burada bir otorite sorgulaması yok. Kimse buna cesaret de edemez. Kaldı ki Tayyip Bey'e karşı parti içinde böyle bir şey asla olmaz. Kişisel olarak benim hiç olmaz. Ben Tayyip Bey'i Allah için seviyorum, başkaları koltuk için seviyordur onu bilemem."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset